SKREKKRASJ: Billy Monger måtte amputere begge beina etter en sjeldent stygg ulykke under et formel 4-løp. Nå takker han for all støtten han har fått.
SKREKKRASJ: Billy Monger måtte amputere begge beina etter en sjeldent stygg ulykke under et formel 4-løp. Nå takker han for all støtten han har fått. Foto: Billy Monger Racing

Billy (17) måtte amputere begge beina – nå takker han «alle» i rørende innlegg

Motorsportinteresserte og privatpersoner har samlet inn 8,32 millioner kroner til Billy Monger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

16. april ble en skjebnesvanger dag for racing-talentet Billy Monger. Under et britisk formel 4-løp på Donington Park krasjet han svært stygt, og endte opp med å måtte amputere begge beina.

Løpet og selve ulykken ble sendt direkte på tv. Da ulykken skjedde lå sendingen ute med livebilder fra Mongers bil. Seerne så akkurat det samme som ham.

Plutselig kjørte han rett inn i en annen bil bakfra. Den andre bilen hadde fått motorstopp ute på banen, og dukket opp fra intet. Monger hadde ingen mulighet til å vike unna, dundret inn i den bakfra og ble sittende fastklemt i bilen i over 90 minutter før han ble fraktet til sykehus med luftambulanse.

Fra sykesengen har Monger nå publisert en emosjonell melding på Facebook.

– En stor takk til alle sammen. De fine ordene har gitt meg og min familie styrken til å komme oss gjennom den siste uken, skriver han.

Samlet inn over åtte millioner
Etter ulykken ble det opprettet en innsamlingsaksjon for Monger på nettstedet justgiving.com. Der har det det blitt samlet inn utrolig 8,32 millioner kroner til ulykkesfuglen.

Blant de som har bidratt er formel 1-stjernenene Jenson Button og Max Verstappen. De ga begge Monger 165 000 kroner.

– Kjærligheten og generøsiteten fra motorsportfamilien, fans og alle som har støttet meg er fantastisk og virkelig inspirerende, skriver Monger.

Hyller søsteren
Han takker også de som sørget for at han faktisk er i stand til å skrive et innlegg på Facebook.

– Vaktene, legene, luftambulansen og de som jobbet med å få meg løs på Donington, sammen med alle som jobber på Queens Medical Centre, hva kan jeg si? Uten dere ville jeg ikke vært her i dag. Jeg vil alltid takke dere alle for å ha reddet livet mitt, skriver 17-åringen.

Den aller største takken går imidlertid til en av hans aller nærmeste.

– Den ene sanne helten i denne tragiske hendelsen har vært min søster Bonny, som ha meg viljen til å kjempe. Det er en verdi jeg skal holde fast ved nå… og i resten av livet mitt, lover Monger.