TILBAKE PÅ SYKKELEN: Sven Erik Bystrøm er tilbake etter bruddet.
TILBAKE PÅ SYKKELEN: Sven Erik Bystrøm er tilbake etter bruddet. Foto: TV 2

Her er Bystrøm tilbake på sykkelen

Sven Erik Bystrøm er fortsatt aktuell for Tour de France, til tross for bruddet i hånden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Katusha-rytteren var uheldig under Gent-Wevelgem i slutten av mars da han krasjet i en jernstolpe og ble fraktet til sykehus for undersøkelser. Røntgen-bildene viste at han hadde pådratt seg et brudd i beinet mellom håndleddet og tommelen.

Ikke 100 prosent
Dette ga ham en ufrivillig pause, men etter fire uker innendørs på en sykkelrulle, var han mandag endelig tilbake og trente på veiene i Stavanger-området.

– Hånden er fortsatt ikke bra. Jeg klarer verken å sprinte eller å stå oppreist på sykkelen. Nå har jeg bygd opp med ekstra polstring på sykkelstyret, samt at jeg har ekstra polstring i hanskene. Men det tar tid før jeg er 100 prosent igjen, forteller Bystrøm.

Skal på høydesamling
Han hadde håpet å få være med lagkameraten Alexander Kristoff til Tour de France denne sommeren, og ble tidlig satt opp på Katushas såkalte "long-list" til treukersrittet. Bystrøm tror ikke at han har ødelagt sine muligheter etter denne skaden.

– Det er selvsagt ikke positivt å være ute i fire uker, men jeg har heldigvis god tid til touren. Jeg har fått beskjed om at hvis jeg kommer tilbake i form, så er jeg med. Men så er det det å komme seg tilbake til et høyt nivå igjen, sier han.

Nå skal 25-åringen på en høydesamling i Sierra Nevada for å prikke inn formen. I Dauphinè i starten av juni må han bevise at han fortjener en plass.