FRUSTRERT: Tottenham-manager Mauricio Pochettino, her under Mesterliga-kampen mot Monaco. Foto: AP Photo/Claude Paris
FRUSTRERT: Tottenham-manager Mauricio Pochettino, her under Mesterliga-kampen mot Monaco. Foto: AP Photo/Claude Paris

– Xavi er min fiende

Tottenham-sjefen går knallhardt ut mot sin tidligere rival.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Crystal Palace - Tottenham på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo kl. 21

Mauricio Pochettino benekter at Dele Alli er på vei bort. Den tidligere Barcelona-kapteinen Xavi hevdet tidligere denne uken at hans tidligere sjef, Pep Guardiola, ville hente Tottenhams Dele Alli til Manchester City.

– Xavi er min fiende. Han prøver å ødelegge vårt fokus. Kanskje han jobber for Manchester City, han vil hjelpe Guardiola, sier Pochettino.

Xavi har senere gått ut og benektet at det angivelige intervjuet har funnet sted.

Den nåværende Tottenham-sjefen spilte for Espanyol fra 1994 til 2000 og fra 2004 til 2006, før han ble Espanyol-manager i 2009.

– Han hater meg fordi han er en Barcelona-spiller og supporter. Jeg kjenner ham veldig godt. Jeg har møtt ham flere ganger som både spiller og trener, sier 45-åringen.

Xavi, som har spilt 767 kamper for Barcelona, spiller nå i Qatar for Al-Sadd.

– Store klubber har fått øynene opp for våre talentfulle spillere fordi vi gjør gode ting, sier argentineren.

Det er tydelig at det er mye ondt blod mellom de to tidligere byrivalene. Pochettino husker fortsatt kampen mellom Barcelona og Espanyol fra 2009.

– Han lurte dommeren. Han kastet seg og det burde ikke vært straffespark, men Ibrahimovic scoret og de vant kampen. Det var morsomt for man så på video at ingen var borti han, men alle i media sa det var straffe. Det var gikk fra løgn til løgn til løgn, sier den tidligere Espanyol-treneren.

Vil beholde nøkkelspillerne
På pressekonferansen i forkant av onsdagens møte med Crystal Palace var Pochettino krystallklar: Tottenham vil kun selge spillere de ikke ønsker å beholde.

London-klubben skal også være forberedt på å tilby forsvarsstjernen Toby Alderweireld en ny kontrakt som kan gi belgieren en ukelønn på over én million kroner.

– Alle avgjørelse vi tar, tar vi for å prøve å forsterke laget og bli mer konkurransedyktig neste sesong. Man kan se at laget forbedrer seg og våre avgjørelser har vært gode så langt. Stol på klubben, er Pochettinos beskjed til supporterne.

– Forrige uke var vanskelig
En stor tragedie rammet Tottenham i forkant av FA-cupsemifinalen mot Chelsea. Kort tid før den viktige kampen døde klubbens U23-trener Ugo Ehiogu brått grunnet hjertestans.

– Forrige uke var vanskelig. Det startet på torsdag med den tragiske situasjonen med Ugo.

Nå håper han at spillerne klarer å ha hodet på rett plass i sesonginnspurten.

– Ikke tenk på ferien eller rykter. Ikke tenk på neste sesong. Jeg vil ha full innsats i de tre-fire siste ukene. Vi må gi vårt beste. Vi har seks kamper igjen og vi kjemper for å ta igjen Chelsea, er Pochettinos melding til spillerne.

Onsdag kveld venter nok et viktig Premier League-oppgjør. Chelsea slo Southampton 4-2 tirsdag kveld, noe som betyr at Tottenham er syv poeng bak London-rivalen med én kamp mindre spilt.

Crystal Palace ligger på 12. plass med 38 og styrer mot fornyet Premier League-kontrakt. Sam Allardyce og co. har vist strålende form den siste tiden etter blant annet seirer mot Chelsea, Arsenal og Liverpool.