Vil straffe Moyes etter skandaleintervju

Det engelske fotballforbundet vil straffe Sunderland-manageren.

Det engelske fotballforbundet (FA) har tatt ut siktelse mot David Moyes etter hans opptreden i intervjuet etter Burnley-kampen i mars.

Se det nevnte intervjuet i videovinduet øverst i saken.

FA mener managerens opptreden var «uanstendig og truende» og at skotten har «brakt sporten i vanry».

I det målløse oppgjøret mot Burnley forrige måned satt klubbens amerikanske eier Ellis Short på tribunen. Etter kampen spurte BBC-reporteren Vicki Sparks manageren om han kjente ekstra press som følge av eierens tilstedeværelse.

– Ikke i det hele tatt, svarte Moyes, før intervjuet med BBC ble avsluttet.

Det var da truslene mot Sparks kom.

– Det ble litt stygt på slutten, så pass deg. Du kan få et fik, selv om du er kvinne. Vær forsiktig neste gang, sa Moyes til den kvinnelige reporteren etter at intervjuet var over.

Moyes må komme med sin versjon av saken innen 3. mai. Sunderlands hardt pressede manager kjemper allerede en desperat kamp for å holde klubben i Englands øverste divisjon, men jumbolaget har hele tolv poeng opp til trygg grunn. Moyes' menn har seks kamper igjen å spille. Onsdag kveld møter «The Black Cats» rivalene Middlesbrough til en skikkelig nedrykksduell.

– Har beklaget
BBC-reporteren skal ikke ha svart på Moyes' trusler, men har snakket med skotten på telefon i etterkant. Moyes bekrefter ifølge BBC at han har bedt Vicki Sparks om unnskyldning.

– Det ble sagt i kampens hete. Jeg angrer dypt på kommentarene jeg kom med. Det er helt klart ikke den personen jeg er, og jeg innser at jeg gjorde en feil, og jeg har snakket med BBC-reporteren og beklaget meg, sier Moyes.

En talsmann fra Sunderland har uttalt seg om saken til Daily Star:

– David og reporteren har snakket med hverandre i etterkant, og saken ble løst i minnelighet, sier talsmannen.

Nå viser det seg at siste ord likevel ikke er blitt sagt.