OPPUSSINGS-MESTERE: Aina og Martin Røseth vant romkonkurransen der de skulle pusse opp det andre badet i Huset. 
OPPUSSINGS-MESTERE: Aina og Martin Røseth vant romkonkurransen der de skulle pusse opp det andre badet i Huset.  Foto: TV 2

huset-aina og Martin:

– Dette var det mest krevende vi har bygget

«Team Awesome» ble overrasket at de vant romkonkurransen som de syntes var teknisk krevende.

Aina Røseth (27) og Martin Oppermann Røseth (28) vant den femte romkonkurransen i Huset. Denne gangen stod det andre baderommet i andre etasje for tur.

Her er deres beskrivelse av veien til seier i denne ukens konkurranse:

– Og så var det bad nummer to. Nå har vi jo holdt på en liten stund – men etter erfaringen fra badet nede må vi si at vi gruet oss ekstra mye til denne oppgaven. Å bygge bad på tre dager er virkelig en krevende øvelse, og vi måtte stålsette oss for flere dager uten søvn.

Det er så mange ulike elementer som må på plass, og alt har lang tørketid. Her gjelder det virkelig å lage en god plan og å holde seg til den.

Badet vi bygde nede i episode 3 skulle fungere som vaskerom, grovbad og gjestetoalett.

FLIS: Aina begynner å få skikkelig dreis på fliseleggingen. Foto: TV 2
FLIS: Aina begynner å få skikkelig dreis på fliseleggingen. Foto: TV 2

Avslappende bad

Badet oppe ønsket vi derimot at skulle være hovedbadet vårt. På et slikt bad var det flere ting som var viktige. Det skulle være et avslappende og behagelig bad å oppholde seg i, så farger og belysning måtte være riktig. Det må være funksjonelt, så god oppbevaring måtte på plass. I tillegg ønsket vi litt spa preg, så noen litt eksklusive detaljer måtte vi få klemt inn i budsjettet også.

LYKKEPILS: Martin bistår som moralsk støtte - og med en lykkepils må det jo gå bra. Foto: TV 2
LYKKEPILS: Martin bistår som moralsk støtte - og med en lykkepils må det jo gå bra. Foto: TV 2

Vi startet med å legge rupanel, Litexplater og membran. Dette er den største og viktigste jobben som gjøres på et bad. Her må man være nøyaktig slik at alt blir tett. Helt siden vi startet denne prosessen var det en ting som var sikkert – vi ønsket hexagon fliser i et av rommene! Vi elsker det sekskantede formatet. Vi valgte å gå for en mørk gra 20 x20 cm flis fra Right Price Tiles på gulvet – og hexagonfliser fra samme sted i tre ulike farger på to av veggene.

Hovedvekten av flisene var i en mørk grå farge, mens på endeveggen mot vinduet spedde vi i med en lysere grå variant samt en hvit variant for å skape spill.

Fuging

Vi sleit skikkelig med fugingen denne gangen. Det tørket for fort. Aina ble lettere panisk da hun så at fugene ble sittende fast på hele flisa. Vi skrubbet og skrubbet – og skrubbet litt til for å få det vekk. Etter hvert måtte Martin også steppe inn – selv om han ikke helt forsto d alvoret før etterpå. Aina synes hun i grunn kan takke seg selv.

FUGING: Aina fuger badegulvet. Foto: TV 2
FUGING: Aina fuger badegulvet. Foto: TV 2

Det er nemlig ganske typisk henne å bli lettere panisk og stresset – og piper igrunn ganske ofte om ting som ikke går helt veien. Vi har et kjent norsk ordtak for dette – ulv ulv! Vi måtte le av hele hendelsen i etterkant. Vi kan så levende se for oss der vi sto med fugemasse og vann over hele kroppen – mens vi febrilsk forsøkte å få vekk fugemasse fra hele badet. Heldigvis gikk det bra til slutt!

Hjemmesnekret servantskap

Vegg og tak malte vi med våtromsmaling i fargen Bomull fra Jotun da denne var tilnærmet lik den hvite flisen – slik at det føltes ut som en helhet. Fargen har en del varme i seg – og det syntes vi egnet seg godt på et slik rom.

Martin monterer “tisselys” - lys på bevegelsesføler under servantskapet. Fint for
<br>små jenter som må på toalettet nattestid. Foto: TV 2
Martin monterer “tisselys” - lys på bevegelsesføler under servantskapet. Fint for
små jenter som må på toalettet nattestid. Foto: TV 2

Denne oppgavens største prosjekt var det hjemmesnekrede servantskapet. Etter å flere uker ha jobbet med kryssfiner ville vi nå prøve noe annet.

Eik, et materiale vi liker svært godt – er både solid og tøfft å se på, og vi synes det passer godt til det litt mer eksklusive uttrykket vi ønsket å skape i dette rommet. Dette bygde vi av brede glattkantlister vi limte og tvinget sammen, før vi skar til det som nå var blitt plater. Eik er en svært hard tresort – og krever mye mer jobb enn mykere tresorter som for eksempel furu. Vi monterte delene sammen, og pusset med både grovt og fint papir i flere timer for et pent resultat. Vi avsluttet med 4 strøk våtromsolje for treverk for en god overflatebehandling. Vi har laget hjemmesnekra oppskrift.

Om du vil lese mer om hvordan vi bygde dette ta en titt på bloggen vår:

www.ainaogmartin.blogg.no .

Betongvask

Vi felte så ned en Norskdesignet betongvask fra Made by Nature. Denne fant vi på en boligmesse – og falt pladask. Vi elsker den vasken – og synes den både er elegant men samtidig litt røff. Helt perfekt for oss.

I underkant av skapet monterte vi belysning – en LED -list – på bevegelsessensor. Her er tanken at den lille jenta vår kan tusle inn på badet nattestid for å tisse – uten å måtte få flombelysning midt i fleisen.

KREATIV LØSNING: Aina og Martin bygde en rund ramme bak speilet for innfelt belysning. Foto: TV 2
KREATIV LØSNING: Aina og Martin bygde en rund ramme bak speilet for innfelt belysning. Foto: TV 2

Belysningen gir en lun og lett belysning i rommet – og skrur seg av når du forlater rommet. Som kronen på verket monterte vi sorte blandebatterier både i dusjnisje og på servanten. Begge fra Tapwell.

Det runde speilet kjøpte vi hos Bolina på Stabæk. Vi monterte en rund ramme i bakkant og også her monterte vi en LED strip. Dette gir en lun belysning rundt speilet – og gir speilet en svevende effekt.

Hverdagsluksus

Toalettkassen bygde vi selv, og på toppen monterte vi en Glattkant i Eik – for å matche servantskapet! Her satte vi frem masse levende lys og planter for å skape en deilig følelse av hverdagsluksus.

Over toalettet hang vi også opp et bilde av vår kjære Konge. I Norge har vi lang tradisjon for å henge opp bilde av de kongelige på utedo. Vi var litt redde for at dette skulle oppleves som en fornærmelse – og gjorde litt research før vi bestemte oss.

Fra gammelt av tørket man seg med ukeblader og aviser – men man kunne ikke bruke bildene fra kongefamilien, det var respektløst, ergo hang man dem opp på veggen. God Norsk toalett historie med andre ord, sånt synes vi er gøy.

KONGELIG TOALETT: Aina og Martin har flyttet utedo tradisjonen inn. Foto: TV 2 
KONGELIG TOALETT: Aina og Martin har flyttet utedo tradisjonen inn. Foto: TV 2 

For oppbevaring av håndklær og andre baderomsartikler satt vi inn et apotekerskap med glassdører med litt industrielt preg fra Ikea. Dette fylte vi med kurver til småting og deilige håndklær fra Kid Interiør. Alle andre småartikler bra Kid interiør.

– Fornøyde med badet

Vi ble ganske fornøyd med badet, på tross av at vi slet noe fryktelig denne gangen. Spesielt fornøyd ble vi med servantskapet. Av alle ting vi har bygget i dette prosjektet var dette det mest krevende av alle, både på grunn av materialet, men også fordi vi måtte lage «platene» selv!

Vi la ned mange timer her, og på tross for kritikk for at vi hadde brukt ufattelig mange skruer på innsiden sa vi oss fornøyd! Vi har laget et armert servantskap – du klarer ikke å ødelegge det om du vil en gang. Men vi elsket hvordan uttrykket ble sammen med den kule betong vasken og det sorte blandebatteriet, og de fine skinnhåndtakene kjøpt hos Flisekompaniet som var en rest som lå igjen etter kjøkkenoppgaven.

– Å vinne var en overraskelse

Å vinne var en stor overraskelse i dag! Vi synes alle leverte svært gode og gjennomførte bad. I tillegg hadde vi slitt litt underveis – og vi fikk kritikk for det armerte servantskapet. Så da dommerne røpet sin avgjørelse var vi både overrasket og overlykkelige. Det er spesielt stas å vinne et rom som er såpass teknisk krevende.

Og i denne oppgaven hadde vi det veldig gøy også. Vi fikk virkelig utfordret oss selv. Vi holdt på å dette av stolen i latterkrampe da Ole – en av mange fantastiske mennesker i kulissene sa: Fint bad dere har fått, men dere er ikke redde for at det skal flytte inn en haug med bier her da?

Jo, nå er vi faktisk det! Det gikk ikke en dag uten at vi lo litt av den kommentaren! Vi vil benytte anledningen til å takke alle i hele produksjonen – alle disse fantastiske menneskene som du ikke ser på TV – men som er bak kamera. Dere gjorde opplevelsen vår helt spesiell.

Er du nyskjerrig på hvordan vi løste oppgavene? Vil du ha oppskrifter og mer materiale?

Følg oss på:

Facebookside: HUSET TV2 Aina og Martin

Instagram: @ainaogmartin

Blogg: www.ainaogmartin.blogg.no

Hansemann og Malin

STILRENT: Hansemann og Malin har valgt en klassisk stil på det andre baderommet sitt med noen røffe detaljer i sort og grått. Foto: TV 2
STILRENT: Hansemann og Malin har valgt en klassisk stil på det andre baderommet sitt med noen røffe detaljer i sort og grått. Foto: TV 2

Vil du lese mer om hvordan Hansemann og Malin løste baderomsoppgaven, sjekk her:

Facebookside : Huset Hansemann og Malin

Blogg: hansemannogmalin.blogg.no

Linn og Tina

SPREKE FLISER: I motsetning til de to andre parene har Linn og Tina mønstrete fliser for å sprite opp uttrykket. Foto: TV 2 
SPREKE FLISER: I motsetning til de to andre parene har Linn og Tina mønstrete fliser for å sprite opp uttrykket. Foto: TV 2 

Her kan du lese mer om hvordan Linn og Tina løste baderomsoppgaven, sjekk her: Facebook: http://husetlinnogtina.blogg.no/

Blogg : Husetlinnogtina.blogg.no

Tomas og Malin

LUNT: Tomas og Malins fargevalg innvier til lune bad og avslapning. Foto: TV 2
LUNT: Tomas og Malins fargevalg innvier til lune bad og avslapning. Foto: TV 2

Vil du lese mer om hvordan Tomas og Malin løste baderommet, sjekk her:

Facebook: https://www.facebook.com/husettomasogmalin/

Huset ser du på TV 2 på onsdager kl. 20 og på TV 2 Sumo.