VANSKELIG START: Vadim Demidov har slitt etter overgangen til MLS. Her fra 1-5-tapet mot Portland Timbers. Foto: Steve Dykes/Getty Images/AFP
VANSKELIG START: Vadim Demidov har slitt etter overgangen til MLS. Her fra 1-5-tapet mot Portland Timbers. Foto: Steve Dykes/Getty Images/AFP

Så mye tjener de norske MLS-proffene

MLS' spillerforening har offentliggjort spillernes lønninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Seks nordmenn lever profflivet i MLS. Vadim Demidov har fått en svært vanskelig start på USA-karrieren, men han er likevel klubbens best betalte spiller.

Her er oversikten over de norske MLS-proffene.

Vadim Demidov (Minnesota United), 4.7 millioner kroner
Den tidligere Brann-kapteinen Vadim Demidov har fått en trå start på USA-oppholdet. Han signerte for den nyoppstartede klubben Minnesota United i vinter, men sesongstarten har vært krevende for Demidov. Midtstopperen har startet tre av de fire første kampene for klubben, men alle endte med tap og totalt 4-16 i målforskjell. Etter det har forsvaren enten vært ubenyttet reserve eller vært vraket fra troppen.

Den tidligere norske landslagsspilleren tjente gode penger i Brann. Det gjør han også i USA med en årslønn på omtrent 4.7 millioner kroner. Det betyr at han er den best betalte nordmannen i MLS, i tillegg til at han er den Minnesota spilleren med høyest lønn.

I Demidovs fravær har pilen begynt å peke oppover for Minnesota. Klubben står nå med åtte poeng på åtte kamper og ligger med det på åttendeplass i sin avdeling.

Ola Kamara (Columbus Crew), 4.1 millioner
Kamara har vist seg frem som en skikkelig måltyv etter overgangen fra Austria Wien i forkant av 2016-sesongen. Spissen imponerte med 16 scoringer i løpet av fjoråret, noe som gjorde han til klubbens toppscorer. 27-åringen har fått en lovende start på 2017-sesongen med fire mål på åtte kamper. Angriperen har i likhet med sin lagkamerat Nicolai Næss startet samtlige kamper i år.

Fredrik Gulbrandsen (New York Red Bulls) 3.1 millioner kroner
Den tidligere Molde-, Lyn- og Lillestrøm-angriperen er utlånt fra Red Bull Salzburg til New York Red Bulls i årets sesong. Den eksplosive 24-åringen har ennå ikke fått nettkjenning for sin nye klubb. Gulbrandsen har fått starte to kamper, i tillegg til fire innhopp.

Nicolai Næss (Columbus Crew), 2 millioner kroner
Den tidligere Stabæk-forsvareren har vært en suksess for Columbus Crew etter overgangen fra norsk fotball i 2016. 24-åringen spiller fast som midtstopper. Klubben har fått en god start på årets sesong og ligger foreløpig på en andreplass i sin avdeling etter åtte spilte kamper. Næss har spilt samtlige minutter i 2017.

Eirik Holmen Johansen (New York City FC), 560 000 kroner
Den norske keeperen har vært i New York-klubben siden 2015, men det har blitt svært begrenset med spilletid. Totalt seks kamper har Johansen fått spille for Mix Diskeruds tidligere klubb. I årets sesong har det hittil kun blitt benkesitting for 24-åringen fra Tønsberg.

Øyvind Alseth (Toronto FC), 450 000 kroner
Den 22 år gamle trønderen er Norges ukjente USA-proff. Alseth, som fikk kontrakt med Toronto i vinter, har ennå ikke fått spilletid for sin nye klubb. Den tidligere Rosenborg-junioren har sittet på benken i fire av kampene denne sesongen. Nordmannen har tidligere spilt universitetsfotball for Syracuse University.

Trønderen er lagkamerat med italienske Sebastian Giovinco, som er klubbens best betalte spiller med en årslønn på over 60 millioner kroner. Det er 59.5 millioner mer enn hva Alseth tjener. Toronto FC tapte fjorårets sluttspillfinale mot Seattle Sounders.

Ligaens best betalte
Den brasilianske stjernen Kaká tjener 61 millioner kroner, noe som gjør Orlando City-spilleren til ligaens best betale, like foran nevnte Giovinco. På tredjeplass finner vi en annen Toronto-spiller, nemlig Michael Bradley. Bob Bradleys sønn tjener 55.5 millioner kroner i året. Det er mer enn MLS-profiler som Andrea Pirlo (50 mill.), David Villa (48 mill.), Giovani dos Santos (47 mill.) og Bastian Schweinsteiger (46 mill.).

Kilde: mlsplayers.org