Ole Hermann Borgan går hardt ut mot Svein-Erik Edvartsen. Foto: Skjermdump Facebook.
Ole Hermann Borgan går hardt ut mot Svein-Erik Edvartsen. Foto: Skjermdump Facebook.

Borgan: – Ingen må tro at de er en konge i forhold til noen andre

Tidligere FIFA-dommer Ole Hermann Borgan går til frontalangrep på Svein-Erik Edvartsen.

Svein-Erik Edvartsens oppførsel har fått flere norske dommere til å reagere. Nå går også den tidligere FIFA-dommeren Ole Hermann Borgan knallhardt ut mot Edvartsen.

I et flammende innlegg på sin Facebook-profil skriver Borgan blant annet dette: "Hvor er kollegiet når dommer sier at AD (assistentdommer, jou. anm.) ikke er bra nok som han kan velge i."

"Nå er det tydeligvis advokater som bestemmmer hvem som skal dømme i Tippeligaen. Jeg ringer min advokat nå:"

Les innlegget i sin helhet øverst i saken.

– Jeg står inne for det jeg har skrevet på Facebook, sier Borgan til TV 2.

– Det er ingen som er større enn dommerkollegaene som gruppe. Gruppen må stå samlet, og det har ikke Edvartsen forstått.

Borgan, som blant annet har vært assistentdommer i flere store Mesterliga-oppgjør, er heller ikke fornøyd med NFFs håndtering av saken.

– NFF prøver å dysse ned saken. Vi kan ikke ha et opplegg som ødelegger gruppen innvendig.

– At advokater er inne i bildet skjønner jeg ingenting av
Søndag ble det sagt at Svein-Erik Edvartsen vil tilbake som Eliteserie-dommer fra runde syv denne sesongen.

Det ble konklusjonen etter en langvarig strid mellom NFF-ansatte Edvartsen og dommersjef Terje Hauge. Først da advokat John Christian Elden ble koblet inn i saken, kom partene frem til en løsning. Men det har senere vist seg at siste ord likevel ikke er sagt.

– At advokater er inne i bildet skjønner jeg ingenting av. Hvor alle opplysningene kommer fra, med tanke på hvordan saken ensidig er fremstilt i media, kan en jo bare spørre seg om. Hvis dette skal løses, så må Edvartsen forstå at han er en del av gruppen, ellers nytter det ikke, sier Borgan.

– Han liker ikke illojale folk
I likhet med Eliteserie-dommer Tom Harald Hagen, tar Borgan dommersjef Terje Hauge i støtte.

– Terje vil bare gjøre gode ting og det beste for norske dommere. Terje vil ingen vondt og vil bare Norges dommere det aller beste. Men han liker ikke illojale folk. Gruppen må stå samlet.

Borgan var en del av Hauges team som assistentdommer mellom 1994 og 2006.

– Det finnes noen regler innenfor visse rammer. Og de rammene må følges. Ingen kan oppføre seg på en måte der de tror de er en konge i forhold til noen andre. En må oppføre seg normalt.

Assistentdommer Ole Herman Borgan, her fra Eliteseriekampen mellom Sandefjord og Fredrikstad i 2006. .
Foto Cornelius Poppe / SCANPIX

Storstadion
Assistentdommer Ole Herman Borgan, her fra Eliteseriekampen mellom Sandefjord og Fredrikstad i 2006. . Foto Cornelius Poppe / SCANPIX Storstadion

– Da jeg var dommer, var vi fire team som dømte i Mesterligaen. Det var ingen misunnelse fra andre dommere. Det må vedkommende skjønne. En kan ikke bli god alene, sier Borgan.

Møtes på onsdag
Partene skal møtes på Gardermoen onsdag ettermiddag. På møtet vil også samtlige norske toppdommere (inkludert assistentdommere) være tilstede.

– Det er ingen tvil om at vi skulle vært dette foruten, men som dommersjef må jeg ta signalene fra dommermiljøet på fullt alvor. På det kommende møtet skal vi sette ord på det som er vanskelig, har Terje Hauge uttalt til TV 2 tidligere denne uken.

Svein-Erik Edvartsen har ikke besvart TV 2s henvendelser onsdag.