Pung-trøbbel for stjernespiller: – Vil ikke ha varige mén

Martin (33) skulle bare ete puck. Det ble starten på marerittet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Brynäs-HV71 på TV 2 Sport Premium 3 og TV 2 Sumo torsdag kl. 19.13.

HV71s Martin Thörnberg ofret alt i den fjerde finalekampen i SHL, da han kastet seg inn for å blokkere et skudd.

Pucken traff ham midt i pungen, som normalt sett er beskyttet av en susp. Problemet var at suspen sprakk da skuddet fra Jonathan Pudas traff ham.

Så ille gikk det at HV71s målkonge gikk glipp av den femte finalekampen mot Brynäs, og nå ser også kamp seks ut til å gå i vasken, skriver jp.se.

– Utrolig lei meg
Thörnberg fullførte kampen etter pungtreffet, mens problemene i etterkant har holdt ham på sidelinjen. Tirsdag deltok han ikke på treningen.

– Nå føler jeg meg mest oppgitt. Jeg er så utrolig lei meg og skuffet over å miste de siste, sier han til jp.se.

Han vil ikke gå i detalj om skaden og behandlingen.

– Jeg vet ikke hvor mye jeg skal si, men jeg kan vel si at det har vært noen ting som ikke har vært helt bra, sier Thörnberg.

– Ønsker ikke varige mén
Han svarer hemmelighetsfullt på spørsmål om det er smerten som hindrer ham i å spille.

– Både og, kan man si. Man ønsker jo ikke å få varige mén heller. Det handler om hvor mye man vil ofre, sier HV71-spilleren.

– Det finnes nok ingen leger som ville anbefalt meg å spille, men jeg har så klart en hel del å si seg også, og jeg håper hele tiden at det skal gå så bra at jeg kan være med på lørdag, fortsetter han.

Må vinne
I så fall må HV71 vinne torsdagens TV 2 Sport Premium 3 og TV 2 Sumo-sendte kamp. Brynäs leder 3-2 i kamper, og kan sikre seg SM-gullet med seier på hjemmebane torsdag.

Da Thörnberg ble intervjuet etter den skjebnesvangre fjerde finalekampen, fortalte han om den intense smerte da pucken traff pungen.

– Det gikk ille. Det gjorde så fryktelig vondt. Det verket i ryggen og i magen, og jeg ville bare spy. Det var en fryktelig smerte, sier Thørnberg