NAKENGOLF: Utestedet Oslo Camping la tirsdag ettermiddag ut en invitasjon til nakengolf på sine Facebook-sider. Responsen var overveldende.
NAKENGOLF: Utestedet Oslo Camping la tirsdag ettermiddag ut en invitasjon til nakengolf på sine Facebook-sider. Responsen var overveldende. Foto: Oslo Camping/Gaute Haaversen-Westhassel

Utested inviterer til nakengolf i Oslo

Men slapp av – arrangøren lover både mobil- og stirreforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Herrene bak utestedet Oslo Camping i Oslo har mange baller i luften. Tirsdag ettermiddag la de ut en invitasjon til nakengolf på sine Facebook-sider, et arrangement som nok fikk enkelte til å sperre opp øynene.

– Det er ikke flust med nakenhet i Oslo, så det blir gøy å gjøre dette, sier Anders Gudmundstuen, banesjef og medeier i Oslo Camping, til TV 2.

Bare i løpet av de første timene etter at innlegget ble lagt ut, har det fått over tusen kommentarer og likerklikk. I kommentarfeltet er det ikke mangel på folk som tipser vennene sine om arrangementet.

– Skal vi hive oss med? spør en bruker.

Mobil- og stirreforbund

Til tross for at navnet gir uttrykk for det motsatte, er Oslo Camping ingen campingplass. Oslo Camping er derimot et 18-hulls innendørs minigolfannlegg, bar og danseklubb i Oslo sentrum.

Synes du det virker litt vel risikabelt å være helt naken på et utested midt i Oslo-gryta, blir du kanskje beroliget av at alle vinduer vil bli dekket til under arrangementet den 21. mai.

I tillegg loves det både mobil- og stirreforbud i invitasjonen.

– Mobilforbudet er ganske greit, for man har ikke noe sted å skjule den. Stirreforbudet blir jo litt mer skjønn, men blir du tatt i å stirre, vil du bli bedt om å gå, slår Gudmundstuen fast.

Og nei – heller ikke de ansatte vil ha med mobiltelefoner på jobb denne dagen.

Det er ikke hver dag at det arrangeres nakengolf i Oslo. Initiativtakerne sier de ikke aner hvor mange som vil dukke opp, men de har plass til hele 600 personer.

– Vi har ikke gjort noe sånt før. Det blir spennende å se om det kommer flere enn de som er organisert, sier Gudmundstuen.

– Vi må jo spørre om dette er et helt reelt arrangement?

– Vi skal gjøre dette. Du kan komme. Du må kle av deg, men du kan komme, svarer han kontant.

Åpent for alle

Nakengolfen gjennomføres i samarbeid med ungdomsgruppen til Norsk naturistforbund.

– Dette er for å prøve å få til litt aktivitet og for å få nye, unge medlemmer. Da må vi tenke ut nye måter å lokke dem fram på også, sier Siv Aina Thorbjørnsen, leder for Ung naturistgruppe i Norsk naturistforbund, til TV 2.

Hun sier at dette er første gang det lages et slikt arrangement i Oslo sentrum.

– Og hvem som helst kan møte opp?

– Ja, hvem som helst over 18 år, sier lederen.

Hun forteller at de fikk ideen til arrangementet for snart to år siden.

– Vi kom med en drøss ideer på hva vi kunne gjøre, og kom til å tenke på Sjøhaug på Jeløya utenfor Moss, hvor det er minigolfbaner, fortsetter hun.

Først mandag ble datoen for arrangementet endelig satt.

– Kanskje får dette flere til å tenke at kropp er en kropp, og at det ikke er så farlig å være naken, sier Thorbjørnsen.

– Vi er strålende fornøyd om 40 personer møter opp. Det hadde vært strålende, legger hun til.