Toppklubb vurderer å trekke laget

Et dundrende underskudd gjør at drammensklubben Glassverket vurderer å trekke elitelaget for å hindre at klubben går konkurs.

1,5 millioner kroner lyder underskuddet Glassverket, som ble nummer tre i Grundigligaen denne sesongen, styrer mot.

Klubben har valgt å fristille alle spillerne, i tillegg til trener Geir Oustorp.

Nå håper klubben i det lengste at de klarer å stille et lag i eliteserien neste sesong - basert på en slikk og ingenting.

– Det er tvil om hva vi får til på elitesatsingen vår neste sesongen. Den ene muligheten er at vi må trekke laget dessverre, eller at vi klarer å opprettholde et lag bestående av svært unge spillere. Det tredje alternativet er at vi klarer å få til en lag med noen rutinerte spillere, og resten unge, forteller styreleder Thomas Larsen Sola til TV 2.

Etter det TV 2 kjenner til er det likevel sannsynlig at de lander på det første alternativet, og fokuserer på å redde breddesatsingen i klubben.

For ifølge styrelederen må spillerne på et eventuelt elitelag være villige til å nærmest spille på dugnad.

– Lønnsbudsjettet blir kuttet til vi nesten sier null. Det er kun en tusenlapp i måneden pr spiller, som vil si at du kan ha en proffkontrakt. Pluss noen midler til trener. Så her er det kuttet stort sett det som kan kuttes, understreker han.

Trener Geir Oustorp ønsker ikke å kommentere den vanskelige situasjonen overfor TV 2.

Underslag

Glassverket har kjempet i toppen på kvinnesiden i norsk håndball, og har lenge vært kjent som en veldig veldrevet klubb.

Men i fjor ble det kjent at en tidligere regnskapsfører hadde underslått et stort beløp.

– Vi har fått bekreftet et underslag ved at det er tatt ut en tiltale, og det skal opp for retten i juni. Tiltalen lyder vel på 280.000 kroner, forteller pressetalsmann Erik Øye til TV 2.

Det gjorde at klubben mistet oversikt over driften.

– I en periode uten rapportering bruker du litt mer penger enn du egentlig hadde tenkt, for du tror at du styrer ganske bra. Trener og spillerne gjorde en kjempejobb i følge av lønnsreduksjon fra nyttår, men etterhvert som vi fikk litt oversikt så vi jo at vi ikke kunne fortsette på samme nivå. Dermed valgte vi å være tidlig ute med å fristille spillerne, så de kan finne seg andre klubber, sier Øye.

Usikkerhet rundt lisens

Klubben må nå gjenskape regnskapet fra i fjor, så de har mulighet til å få lisens for kommende sesong.

– Vi jobber desperat for å rekonstruere regnskapet fra i fjor. Det er jo tid som vi skulle brukt på å skape nye verdier, istedenfor å måtte rydde opp i gammel moro. Så det er veldig alvorlig, understreker han.

For at klubben skal kunne få lisens må regnskapet for sist sesong godkjennes av Lisensnemnden. For å bevise at klubben driftes på en god måte.

– Vi leverte jo en lisenssøknad rett før fristen, og den manglet regnskap. Vi har vært åpne med Lisensnemnden om det, og møtt en god forståelse for problemene vi har havnet opp i. Nå har vi som mål at vi skal klare å legge frem et revisorgodkjent regnskap for et såkalt fortsettende årsmøte 21. juni, avslutter han.