Politimann slått i hodet med spiker-planke under pågripelse

Utenlandske innbruddstyver gikk til angrep på politimann og hund i Oslo natt til tirsdag. – Bare flaks at det gikk bra, sier politiet

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Oslo skulle pågripe fire personer som trolig var ute etter å stjele kobber, da en av politiets hundeførere ble slått i hodet med en planke med spiker, opplyser Oslo politidistrikt.

– Det ble klokken 00.40 meldt at flere personer gikk inn på en byggeplass i Kværnerbyen, og at de hadde med seg en stor saks, et innbruddsverktøy. Da hundeføreren, som var alene, påtraff to av dem, ble han angrepet av gjerningspersonene. De slo ham i hodet med en planke med spiker, og de sparket også politihunden, forteller operasjonsleder Finn Belle i TV 2.

De fire var trolig mobile vinningskriminelle som ønsket å stjele kobber i Kværnerbyen i Oslo.

Hunden som ble sparket responderte med å bite de to mistenkte, som likevel klarte å stikke fra stedet, forteller Belle.

– Flere politipatruljer ble kalt til stedet og etter flere timers søk har vi klart å pågripe alle fire mistenkte, sier operasjonslederen.

– Når noen er villige til å gå til angrep på denne måten, er det klart vi setter inn mange patruljer for å få tatt dem.

Hundeføreren ble ikke alvorlig skadet, men to av gjerningspersonene måtte til behandling etter hundebitt, opplyser han. Den siste gjerningspersonen ble pågrepet klokken 04.20.

– Dette var ganske stygt og kunne gått galt, sier Belle.

Hundeføreren som blødde ganske kraftig etter angrepet nektet å dra til legevakta, og fikk først behandling rundt klokken 05.00 natt til tirsdag.

– Han ville være med på å ta dem, og har deltatt i letingen etter gjerningspersonene i hele natt, forteller Belle til TV 2.

De fire pågrepne vil bli anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann samt innbruddsforsøk og tyveri.

– To av de pågrepne fikk bittskader i rygg og bein, men de er ferdige på legevakten og kjørt til arresten, sier operasjonslederen. Tre av mennene er i 20-årene, og den fjerde i 30-årene.

Klokken 6.20 forteller påtroppende operasjonsleder Christian Krohn Engeset at det står bra til med politimannen, men at angrepet kunne fått alvorlige konsekvenser.

– Det var flaks at det gikk bra. Han ble truffet rett over øyet, og kunne fort ha mistet synet dersom de hadde truffet litt annerledes, sier Engeset til TV 2.