Newcastle klar for Premier League, men: – Usikker på om Benitez fortsetter som manager

Newcastle vant som de ville og er klar for Premier League etter én sesong i Championship. Klubblegende tror imidlertid ikke det er sikkert at Rafael Benitez fortsetter som manager neste sesong.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle – Preston 4-1:

50.212 tilskuere var på plass på ærverdige St. James Park for å se Newcastle sikre opprykket til Premier League.

Se hvordan Newcastle sikret opprykket i Sportsnyhetene øverst!

Newcastle måtte vinne, og Rafael Benitez' menn gjorde jobben og slo Preston 4-1.

– Det har vært en lang og tøff sesong, men det harde arbeidet har betalt seg. Atmosfæren på St. James Park har vært helt utrolig. Fansen har støttet oss gjennom hele sesongen. Målet var hele sesongen å rykke opp til Premier League, sa Newcastles Jamaal Lascelles etter at opprykket var i boks.

Med tre serierunder igjen av Championship er både Brighton og Newcastle allerede klare for Premier League.

Manager Rafael Benitez har ikke bestemt seg for om han vil fortsette som Newcastle-manager neste sesong.

– Først må vi analysere en rekke ting. Men jeg trives her, og forhåpentligvis så kan klubben gjøre det som trengs for at vi kan bli sterkere når vi skal spille i Premier League, sa han til Sky Sports News.

To mål av Ayoze Pérez, en fulltreffer Christian Atsu og en straffescoring av Matt Ritchie sørget for målene for Newcastle i oppryksfesten.

Prestons Paul Gallagher fikk direkte rødt kort for å ha lekt keeper og reddet med hendene på streken før Newcastles 3-1-scoring.

Klubblegende usikker på Benitez' fremtid
Den tidligere keeperen Shay Given, som spilte for Newcastle fra 1997 til 2009, er ikke sikker på at de sorte og hvite holder seg i Englands øverste divisjon neste sesong.

– Da må de i så fall investere kraftig i spillertroppen igjen i sommer. De gjorde noen store signeringer i fjor sommer. Rafael Benitez hentet noen spillere som ville få dem opp fra Championship, sa Given under BBCs livedekning av kampen.

– Jeg ville ha hentet nye spillere allerede i januar denne sesongen. Benitez skal ha ønsket dette, men fikk nei fra klubben. Da var Benitez ikke særlig blid, poengterte den tidligere Newcastle-keeperen.

– Må få midler til nye spillere
Shay Given er ikke sikker på om Benitez vil fortsette som manager på St. James Park om spanjolen ikke får midler til nye spillere.

– Dersom Benitez ikke får nok midler til nye spillere i løpet av sommeren så er det nok et spørsmålstegn ved om han fortsetter eller ikke, slo han fast.

Den oppfatningen deler klubblegenden Alan Shearer.

– Jeg er sikker på at Benitez vil kreve betydelige midler for å styrke troppen, mer enn det han har fått til nå. Klubben kan ikke stå stille nå. Folk må forstå at klubben nå må forsterke om de skal ha muligheten til å holde seg i Premier League, slo Shearer fast overfor BBC.