BLODIGE BILDER: Yoann Offredo har publisert disse bildene på sine Facebook-konto, etter å ha blitt angrepet på trening.
BLODIGE BILDER: Yoann Offredo har publisert disse bildene på sine Facebook-konto, etter å ha blitt angrepet på trening. Foto: facebook.com/yoann.offredo

Proffsyklist angrepet med balltre under treningsøkt

Yoann Offredo med brukket nese, forslåtte ribbein og blåmerkerer over hele kroppen etter brutalt angrep.

Den franske proffsyklisten Yoann Offredo, som sykler for Wanty-Groupe Gobert, ble angrepet under en treningsøkt mandag.

Syklisten har selv publisert blodige bilder på Facebook, der han skriver om hendelsen som skjedde da han syklet med to venner.

– I dag var jeg et offer for aggresjon, skriver Offredo, og forteller at han ble angrepet med balltre.

Brukket nese
– Resultatet er en brukket nese, forslåtte ribbein og blåmerker over hele kroppen. Ved siden av de fysiske skadene er jeg i sjokk, sier Offredo.

– Jeg er ikke sint, jeg er trist over å finne ut at jeg ikke vil at mine barn skal utøve den sporten jeg elsker. Det er for farlig. Du drar på trening om morgenen, og du vet ikke om du kommer hjem. Det er trist å se at i menneskerettighetenes land, blir syklistenes rettigheter ignorert, skriver han.

Hyllet Scarponi
Offredo har vært proffsyklist siden 2008. Før han gikk til Wanty før denne sesongen hadde han syklet hele karrieren for FDJ.

Da sykkelstjernen Michele Scarponi ble påkjørt og drept for noen dager siden skrev Offredo en hyllest til ham.

– «Scarpo» var en fin fyr, en kar som alltid hadde noen fine ord, som ga deg et smil. Som meg er han er rytter som trener hver dag, men han kom aldri tilbake etter å ha blitt offer for en ulykke. Han var fremfor alt en familie far, og etterlater familien sin i sorg bare fordi han ville gjøre jobben sin. Ciao «Scarpo», skrev Offredo.