Haugesund  20170424.
Haugesunds Fredrik Gytkjær (t.v) i duell med Moldes Babacar Sarr i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Molde på Haugesund stadion.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
Haugesund 20170424. Haugesunds Fredrik Gytkjær (t.v) i duell med Moldes Babacar Sarr i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Molde på Haugesund stadion. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Målløst mellom Haugesund og Molde

Molde misbrukte muligheten til å klatre opp i ryggen på Rosenborg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FK Haugesund – Molde 0-0:

Under til tider ufyselige værforhold slet både FK Haugesund og Molde med å skape de store sjansene under mandagens Eliteserie-kamp.

Oppgjøret på Haugesund Stadion endte 0-0.

– Vi møtte et sterkt Molde-lag som jeg fryktet på dødball. Men vi kontrollerte dem godt med et godt forsvarsspill og fant mye vi kan bygge videre på, sa FKH-trener Eirik Horneland til MAX etter kampslutt.

– Det var vanskelige spilleforhold og et Molde-lag som står godt mot oss. Vi er også opptatt av å holde nullen. Vi har slitt litt med forsvarsspillet vårt, men det er vi godt fornøyd med i dag. Men vi produserte altfor lite, oppsummerte Horneland.

Molde-trener Ole Gunnar Solskjær var fornøyd med ett poeng.

– Jeg er fornøyd med ett poeng. Gutta er skuffet, men vi trenere er fornøyd. Å holde nullen her er bra, og FKH kom ikke til noen store sjanser, oppsummerte han til samme TV-kanal.

De rundt 3700 tilskuerne ble vitner til et svært sjansefattig oppgjør.

– Det ble veldig langt mellom sjansene. Og de få som var, ble blåst utenfor, oppsummerte MAX-ekspert Bengt Eriksen.

Store sjanser til Molde
FK Haugesund tok kommandoen fra start og skapte et par brukbare sjanser i åpningsminuttene.

Vegard Skjerve skjøt blant annet like utenfor fra god posisjon innenfor 16-meteren etter snaut ti minutters spill.

Fem minutter senere fikk Molde sin første mulighet da et skudd fra Sander Svendsen ble slått til corner av Per Kristian Bråtveit.

Solskjær: – Kjempefornøyd med 1. omgang
Etter en halvtimes spill fikk Moldes Björn Sigurdarson avsluttet på bakerste stolpe etter et corner, men FK Haugesund reddet på streken.

Molde var det klart beste laget de første 45 minuttene og skapte de største sjansene. Omgangen endte imidlertid 0-0.

– Jeg er kjempefornøyd. Vi spilte mot en ekkel motvind i første omgang. Vi forsvarte oss godt på corner og på det FKH sendte opp i boksen, sa Molde-trener Ole Gunnar Solskjær til MAX i pausen.

Etter pause hadde Haugesund et lite overtak, men begge lagene slet med å skape de store sjansene i den kalde vinden.

Kvarteret før slutt sendte Haugesund inn Erik Huseklepp i jakten på vinnermålet. Han viste seg frem med et par gode dribelraid, men kunne ikke hindre at oppgjøret endte målløst.

Haugesund har ikke tapt for Molde på hjemmebane siden 2012. Den statistikken lever fortsatt etter mandagens kamp.

Med det ene poenget har Molde fire lag foran seg på tabellen etter sesongens fem første serierunder. Haugesund ligger tre plasser lenger ned, og har tre poeng mindre enn mandagens motstander.

Kommende søndag skal Haugesund på besøk til formsterke Stabæk i Bærum. Ole Gunnar Solskjær tar på sin side med seg Molde-laget til Sandefjord.

Huseklepp vraket
Erik Huseklepp, som spilte en svak kamp mot Brann sist, ble vraket fra Haugesunds startoppstilling fra start.

Han måtte starte på benken sammen med Helge Sandvik, Sverre Bjørkkjær, Bruno Soares, Sondre Tronstad, Robert Kling og Johnny Buduson.

Slik startet lagene:

FK Haugesund: Per Kristian Bråtveit - Kristoffer Haraldseid, Fredrik Knudsen, Vegard Skjerve, Alexander Stølås - Bruno Leite, Filip Kiss, Eirik Mæland, Liban Abdi - Frederik Gytkjær, Shuaibu Ibrahim

Molde: Andreas Linde - Petter Strand, Stian Gregersen, Joona Toivio, Ruben Gabrielsen - Eirik Hestad, Fredrik Aursnes, Babacar Sarr, Sander Svendsen - Björn Sigurdarson, Fredrik Brustad

Dommer: Kai Erik Steen, IL Gneist