Formlaget kan drepe spenningen i Premier League - dette er tabellen der Palace ligger på andreplass

Onsdagens viktige kamp i Premier League går mellom de to lagene som har tatt flest poeng de siste to månedene.
– «Big Sam» er inne i sitt livs beste tid, sier TV 2s ekspert.

Se høydepunktene fra Crystal Palaces seier mot Liverpool i videovinduet øverst!

Tittelkampen i Premier League lever, men dersom Tottenham skal holde følge med Chelsea etter sistnevntes triumf mot Southampton tirsdag må Spurs selv onsdag kveld tilbake på vinnersporet.

Lørdag ble det tap i FA-cupsemifinalen mot nettopp ligaleder Chelsea, men i ligaen står Mauricio Pochettinos gutter med sju strake seire.

Onsdag venter dog Crystal Palace, det eneste laget i Premier League som har vært i nærheten av å matche Spurs på formtabellen de siste to månedene.

Se Crystal Palace-Tottenham 21.00 (sendestart 20.15) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium.

Det har Sam Allardyces lag gjort til tross for et meget tøft program, hvor de i tre av sine fire siste kamper har vunnet både borte mot Chelsea og hjemme mot Arsenal, samt søndagens kamp borte mot Liverpool.

– «Big Sam» er inne i sitt livs beste tid. De har slått Chelsea, Arsenal og Liverpool, men Tottenham må bare vinne. De kan ikke avgi ett eneste poeng. For å ha noe som helst håp om tittelen må de dra dit og vinne, men Palace flyr for øyeblikket, sier TV 2s Premier League-ekspert Trevor Morley.

Helgens seier betyr at Palace dermed er oppe i 38 poeng, og mye skal gå galt om de skal rykke ned. Etter Liverpool-kampen fikk laget skryt i TV 2s studio.

– Det må gi en enorm selvtillit. De har god kontroll på kampen. Det er en monumental seier. Bravo, «Big Sam» Allardyce. Han er i ferd med å gjøre det igjen. Dette er et lag som spiller i Premier League også neste sesong, sa TV 2s Premier League-ekspert- og kommentator Simen Stamsø Møller etter den siste av de imponerende triumfene.

Kun ett tap på to måneder
Regner en seg tilbake og tar med kampene fra og med 25. februar, da Palace startet sin sterke tomånedersperiode med 1-0-seier over bunnrival Middlesbrough, har londonerne vunnet seks, spilt én uavgjort og kun tapt en kamp i Premier League. Både mot Liverpool søndag og i den forrige imponerende borteseieren mot Chelsea havnet de sågar også under fra start.

– Tilbake fra 0-1 borte mot Liverpool og tilbake fra 0-1 borte mot Chelsea. Det viser hvilken karakter vi har i laget, og det viser disiplinen i laget. Samtidig viser det også kvaliteten i avslutningene i laget, sa Sam Allardyce søndag.

Formtabellen siden 25. februar:

Kamper S-U-T Poeng

1. Spurs 7 7-0-0 21
2. C. Palace 8 6-1-1 19
3. Chelsea 8 6-0-2 18
4. Everton 9 5-2-2 17
5. Liverpool 9 5-2-2 17
6. Leicester 7 5-1-1 16
7. Man. Utd. 7 4-3-0 15
8. Hull 9 4-1-4 13
9. Man. City 7 3-3-1 12
10. B'mouth 9 3-3-3 12
11.So'ton 7 3-1-3 10
12. Watford 8 3-1-4 10
13. Arsenal 6 2-1-3 7
14. Swansea 9 2-1-6 7
15. WBA 8 2-1-5 7
16 Stoke 9 2-1-6 7
17. West Ham 9 1-3-5 6
18. Burnley 9 1 3-5-6 6
19. Sunderland 7 0-2-5 2
20. M'brough 8 0-2-6 2

Kun Tottenham i bedre poengform
Palaces poengfangst gir 19 poeng totalt på «tomånederstabellen», noe kun Tottenham har gjort bedre. Perioden sammenfaller nemlig med Spurs' seiersrekke, som altså har gitt sju av sju triumfer og totalt 21 poeng i perioden.

Til tross for den imponerende rekken har Tottenham ikke klart å hente inn mer enn seks poeng på Chelsea, og forut for onsdagens kamp skiller sju poeng opp til ligalederen. Det betyr at ingenting annet enn tre poeng vil være godt nok dersom Spurs skal ha reelle sjanser til å ta sin første ligatittel siden 1961.

– Ingenting er avgjort før alle kamper er spilt, sa Chelsea-sjef Antonio Conte tirsdag kveld.

Benteke har funnet formen: – Han er «red hot»
Det er uansett hevet over enhver tvil at Chelsea har gjort jobben denne midtuken, og nå er det opp til Tottenham å følge opp. Skal de klare det, må de altså overvinne Premier Leagues nest beste lag de siste to månedene.

Til sammenligning har de andre topp fire-jaktende klubbene tatt 17 (Liverpool), 15 (Manchester United), 12 (Manchester City) og 7 (Arsenal) poeng i samme periode. Det skal nevnes at Arsenal kun har spilt seks kamper, men allikevel er Palaces poengfangst av den imponerende sorten.

En av hovedgrunnene til Palace-suksessen er Christian Benteke, som har scoret fem mål på de siste fem kampene i ligaen. Skal Tottenham ha ambisjoner om ligatittel og torsdag morgen, må belgieren stanses onsdag.

– Benteke er «red hot» akkurat nå. Han scorer enormt mye mål, og er kommet inn i en flyt som Allardyce pisker fram, skrøt tidligere Tottenham-keeper Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio søndag.

Har du fått med deg disse klippene?