Dette kan forklare noe av Kings eventyrlige målform

Bare Romelu Lukaku og Harry Kane har scoret flere mål enn Joshua King i 2017. Eddie Howe tror han vet noe av årsaken.

Se Joshua King starte målfesten mot Sunderland i videovinduet øverst!

Joshua King (25) har fått sitt store gjennombrudd denne sesongen. Siden nyttår har han scoret 11 mål i Premier League for Bournemouth. Det er bare Romelu Lukaku og Harry Kane som har flere med henholdsvis 14 og 12 mål.

Sju av målene har kommet siden begynnelsen av mars, og Bournemouth-manager Eddie Howe avslører noe av det som kan være årsaken til målrushet. I mars byttet nemlig Bournemouth målnettet på Vitaly Stadium fra mørk farge til hvitt.

– Jeg vet at det er det samme for begge lagene, men det ser ut til å fungere for øyeblikket, sier Howe etter lørdagens 4-0-seier over Sunderland, ifølge Daily Mail.

HVITT: Bournemouths Benik Afobé sender ballen i det hvite nettet til 2-0 mot Sunderland .
HVITT: Bournemouths Benik Afobé sender ballen i det hvite nettet til 2-0 mot Sunderland . Foto: Matthew Childs

Det var hans assistent, Jason Tindall, som kom opp med ideen.

– Jeg kan ikke ta noe av æren for det. Den går til Jason, som mente nettet ikke inspirerte spissene til å score. Merkelig nok har det fungert, så Jason skal ha ros for observasjonen. Det viser hvor små ting som kan utgjøre en forskjell, sier Eddie Howe.

Det hvite nettet skal være et tydeligere blikkfang for angriperne.

– Vi kommer aldri til å få vite om det virkelig har spilt en rolle eller ei, men det ser ut til å fungere. Når du som angriper bare får et kjapt blikk på mål før du får skutt, er det mer slående å se et hvitt nett enn å se et nett man nærmest ser rett gjennom, slik vi hadde tidligere, sier Howe.

Joshua King har totalt scoret 14 mål denne sesongen for Bournemouth, som ligger på 13. plass med sju poeng ned til nedrykksstreken.