PÅ VEI TILBAKE: Juan Mata har mistet de siste sju kampene etter en lyskeoperasjon. 
PÅ VEI TILBAKE: Juan Mata har mistet de siste sju kampene etter en lyskeoperasjon.  Foto: Rui Vieira

Endelig en gladmelding for skaderammet United: – Jeg håper å være tilbake snart

Juan Mata (28) er snart tilbake på fotballbanen.

Se Manchester City-Manchester United på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo klokken 21.00 torsdag.

Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo er definitivt ute resten av sesongen med de alvorlige korsbånsskadene de pådro seg mot Anderlecht i Europaligaen torsdag.

Manchester United-manager José Mourinho måtte også bytte ut Paul Pogba i sluttminuttene av søndagens 2-0-seier borte mot Burnley. Franskmannen skal være usikker til tordagens Manchester-derby på Etihad med en mindre skade.

Nå er imidlertid Juan Mata på vei tilbake. I slutten av mars gjennomgikk han en operasjon for lyskeproblemene, og det ble meldt at spanjolen kunne miste resten av sesongen. Mourinho regnet heller ikke med Mata-comeback før sesongslutt.

– Denne måneden har vært litt for lang for min del på grunn av skaden. Jeg er så heldig som ikke har vært i denne situasjonen tidlgiere, men nå føler jeg meg mye bedre og håper å være tilbake med laget snart for å hjelpe til i siste del av sesongen, skriver Mata i sitt ukentlige blogginnlegg.

Mata sier ikke noe om når han kan være aktuell for kamptroppen igjen. Manchester Evening News skriver at midtbanespilleren er på vei tilbake, men ingenting om når. Det er uansett gledelige nyheter for United-fansen, som kan se frem til en sesonginnspurt med kamp om topp fire i Premier League og to semifinaler i Europaligaen mot Celta Vigo.

I en Instagram-post sent søndag kveld kunne Zlatan Ibrahimovic avvise rapportene om at karrieren er over etter kneskaden han pådro seg. I intervjuene i forbindelse med Burnley-kampen ønsket ikke Mourinho å si noe om skadeomfanget til Marcos Rojo og Ibrahimovic.

– Jeg vet omfanget, men jeg mener det er riktig at det medisinske apparatet uttaler seg med en med spesifikk diagnose. De ønsker å vente noen dager, for spillerne ønsker å se om spesialistene kan komme med en ny vurdering. Vi må respektere det, uttalte Manchester United-manageren.