BARE BEGYNNELSEN: Isabelle Pedersen forventer bedre resultater fremover.
BARE BEGYNNELSEN: Isabelle Pedersen forventer bedre resultater fremover. Foto: Nesvold, Jon Olav

Hekke-Isabelles nye suksessoppskrift

Nytt treningsopplegg har gitt tidenes sesongstart for Isabelle Pedersen (25).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld var hun bare et hundredel fra å slette sin personlige rekord på korthekken. Først løp hun 12.93 i forsøket, deretter 12.87. Så raskt har jenta fra Bergen aldri løpt i starten av sesongen før. Tidligere har hun alltid brukt noen løp for å komme skikkelig i gang med sesongen.

– Å løpe slik etter uker med tøff trening er bra. Jeg er glad jeg hele tiden tar nye steg, og blir flinkere og flinkere på det jeg skal være dyktig på. Jeg er veldig glad for å starte sesongen på denne måten, og gleder meg veldig til fortsettelsen, skriver Pedersen i en melding til TV 2.

Byttet treningsgruppe
Pedersen trente et drøyt år i Phoenix sammen med ulike amerikanske trenere. I fjor høst valgte hun først å flytte hjem til Oslo.

Men i vinter bestemte hun seg for å bytte treningsregime, og holder nå hus i Alabama, litt lengre sør i USA. Dessuten har hun byttet management. Via sin manager Mario Bassani, utdyper Pedersen hvorfor det har gått så bra.

– Å reise til Alabama var et valg basert på at jeg trengte et par viktige ting i karrieren. Først og fremst en treningsgruppe som tvinger meg til å trene med konstant kvalitet hver eneste dag, og et miljø som kan hjelpe meg med å forenkle ting jeg har tatt på mine egne skuldre i mange år, forklarer Pedersen.

– På grunn av dette har jeg greid å starte sesongen med konstant bedre tider enn tidligere.

Hun er likevel klar på at dette bare er begynnelsen. Ned til Christina Vukicevic' norske rekord er det et bare 13 hundredeler.

– Sånn sett er jeg ikke fornøyd med tidene, men jeg er intenst fokusert på å lære hekkeløp på et mer detaljert nivå enn jeg noen gang har gjort.

– Gir ro
Det som gleder minst like mye er at hun ikke trenger å stresse med å greie kravet til VM i London. I fjor kom hun med på nåde til OL, og løp fryktelig dårlig i jakten på OL-kravet. Hennes beste løp for sesongen kom i OL, der hun bare var hundredeler fra å komme til finalen på 100 meter hekk.

Hun legger ikke skjul på at hun er glad hun får en roligere sommer - uten stresset det medfører å jakte et VM-krav.

– Ja, det gir absolutt ro i forberedelsene til VM. Nå kan jeg fokusere på å bli en bedre hekkeløper, og komme i bedre form hver dag fram mot mesterskapet. Nå kan jeg strukturere sesongen helt annerledes, og bruke trening og konkurranse til å bygge meg opp til London i august. Jeg kan også bruke tiden på å komme meg med i stevner med høy kvalitet, skriver hun til TV 2 via sin manager.

Pedersen fortsetter sesongoppkjøringen i USA et par uker til, og reiser tilbake til Norge i starten av mai.