YOGADRONNING: Danica Patrick. 
YOGADRONNING: Danica Patrick.  Foto: Instagram/Danica Patrick

Dette gjør Danica (35) til en bedre racerkjører

Det hevder i alle fall Nascar-kjører Danica Patrick selv.

Danica Patrick er historiens mest suksessrike kvinnelige amerikanske bilkjører, som den første kvinnen til å vinne et IndyCar-løp.

Hennes åttendeplass i Daytona 500 er den beste plasseringen av en kvinne i det mytiske billøpet.

35-åringen kjører for tiden i Nascar Sprint Cup-serien, og Yoga er et sentralt element i treningsregimet – som også inneholder mer vanlig utholdenhets- og styrketrening.

Og Patrick er helt klar på at yoga-treningen, selv om det ikke virker å ha så mye til felles med bilkjøring hjelper henne når hun kommer i bilen.

Danica Patrick i konkurranseutstyr før NASCAR-løpet i Bristol, Tennesse.
Danica Patrick i konkurranseutstyr før NASCAR-løpet i Bristol, Tennesse. Foto: Brian Lawdermilk

– Det som det hjelper mest med er pusten og å innse hvordan pusten kontrollerer alt. Så når du blir nervøs eller engstelig og tar tak i rattet for hardt, så går det automatisk for meg å ta en dyp pust for å roe meg selv ned, sier Patrick til USA Today.

Hun mener også at fleksibiliteten i muskulaturen vil kunne hjelpe dersom uhellet er ute og hun skulle krasje.

– På en annen måte hjelper det slik at når du bøyer deg så vil du ikke bli skadet. Jeg mener det er bra for alle som driver med sport å ha god fleksibilitet fordi du på ett eller annet tidspunkt vil måtte bøye deg ganske langt, sier hun.

Patrick endte på 24.plass i sprintserien i 2016 og ligger på 29. plass etter de sju første løpene denne sesongen med en 17. plass som beste resultat i et enkeltløp.

Det går opp og ned i billøp og 35-åringen forklarer at yoga-treningen også hjelper henne med å holde den mentale stabiliteten.

– Yoga-trening handler om å være oppmerksom og å tillate det kroppen vil gi deg, og akseptere det kroppen vil gi deg. Noen dager er det der, andre dager ikke. Noen dager har du en god balanse, og andre dager så har man ikke det. Da lærer man seg å akseptere det, sier Patrick som deler flittig av yoga-treningen på sin Instagram-konto.