ZUCCAFEST: Mats Zuccarello jubler etter en scoring i kampens andre periode.  Foto: BRUCE BENNETT/AFP
ZUCCAFEST: Mats Zuccarello jubler etter en scoring i kampens andre periode.  Foto: BRUCE BENNETT/AFP

Zucca-fest da Rangers sikret kvartfinaleplass

Mats Zuccarello ble den store helten med to mål da New York Rangers tok seg videre til andre runde i NHL-sluttspillet.

Rangers vant kampen 3-1, etter at de først lå under 0–1. Kampens store spiller var Mats Zuccarello. Nordmannen scoret først utligningen, før han fikset 2-1 for Rangers.

Da er det kanskje ikke så rart at «Mats Incredible» og «Mats it!» dekker søndagens forside i avisene New York Daily News og Newsday Sports.

– Vi spilte en dårlig førsteperiode. De kom hardt ut og kjørte over oss. Vi bestemte oss for virkelig å «steppe opp» og ikke gi fra oss muligheten til å avgjøre her. Fra andre periode spilte vi en solid kamp, sier nordmannen om kampen.

Det var første gang i karrieren at nordmannen kunne notere seg to mål i en sluttspillkamp, og han er nå Rangers' toppscorer i sluttspillet. Totalt har han ti mål i NHL-sluttspillet.

– Det er selvfølgelig stort å få score på hjemmebane og på det viset der. All ære til gutta som jobber, og jeg får æren av å avslutte, sier Zuccarello.

Rangers lå under 2–1 i kamper, men vant tre på rad for å sikre avansement.

– Det er mange eksperter som er flinke i jobben sin. Vi var «underdogs» ifølge alle, så det var deilig det. Vi skulle tape på seks kamper og nå vant vi på seks, så skjønner ikke hva som skjedde, sier en syrlig Zuccarello.

Power play
Det var bortelaget som åpnet best i Madison Square Garden. Aleksej Jemelin ga Montreal ledelsen sju minutter ut i første periode. Zuccarello utlignet før det var spilt tre minutter i andre periode.

Da hadde den norske 29-åringen bare minutter tidligere reist seg foran lagkameratene med beskjed om at laget måtte heve seg.

– Vi bestemte oss i garderoben at det var nok. Vi tapte alle nærkamper og de ville mest, og det skulle vi ikke ha noe av. Vi sa noen ord til hverandre i den første pause, og gikk ut og gjorde jobben. Det var strålende laginnsats, sier Zuccarello.

10 minutter senere sørget han for mål igjen. Canadiens tok ut keeperen i siste minutt for å bedre sjansen for en utligning, men i stedet var det Derek Stepan som fastsatte sluttresultatet til 3–1 med 16 sekunder igjen å spille.

Rangers hadde ikke scoret i overtallsspill mot Montreal selv om de hadde fått 14 forsøk i de fem foregående kampene. På det 15. forsøket ble det endelig scoring, og det var Zuccarello som fikk lirket pucken inn bak Carey Price.

– Vi trenger ikke å score i power play før vi virkelig må. Det var på tampen, men som jeg har sagt før, hvis vi vinner matcher og ikke scorer i power play så tar jeg heller det, sier Zuccarello.

Neste runde

Med tapet blir det en tidlig sommerferie og VM-spill for norske Andreas Martinsen hos Montreal Canadiens. Martinsen fikk spille de to første sluttspillkampene i Montreal, men ble vraket i de fire siste kampene.

Rangers på sin side kan ta noen fridager mens de venter på sin neste motstander. Det blir enten Boston Bruins eller Ottawa Senators, men Zuccarello sier han ikke har noen favorittmotstander.

– De er like gode lag begge to og de er tøffe å spille mot begge to. Det får vi ta når den tid kommer, sier Zuccarello.

(©NTB/TV 2 Sporten)