Neymar må vente og se om han får spille El Clasico. 
Neymar må vente og se om han får spille El Clasico.  Foto: Lluis Gene

Derfor kan suspendert Neymar fortsatt være aktuell for El Clásico

Full forvirring rundt anken etter det røde kortet mot Malaga.

Neymar er i utgangspunktet suspendert, men Barcelona har ikke gitt opp håpet om å kunne bruke brasilianeren mot Real Madrid.

Lørdag kveld kom klubben med en uttalelse på sine hjemmesider der de ber den spanske idrettsdomstolen (TAD) om å vurdere saken til Neymar før søndagens kamp.

– Klubben har spurt TAD om å vurdere anken, og etter det erklære om spilleren er tilgjengelig. Klubben venter fremdeles på et svar fra TAD, heter det i uttalelsen.

Forvirring og ordkrig

Neymar ble utvist for to gule kort mot Malaga 8. april. Det gir en automatisk suspensjon på én kamp (som Neymar sonet mot Real Sociedad forrige helg), men brasilianeren ble ilagt to kampers ekstra karantene for sin oppførsel mot dommerne utvisningen.

En tydelig opprørt superstjerne skal ha klappet sarkastisk mot dommerne, noe både spilleren og klubben hevder ikke medfører riktighet. Derfor anket de saken til Det spanske fotballforbundet.

De avslo deretter Barcelonas anke som så tok saken til TAD.

Domstolen hevdet imidlertid at saken kom for seint til deres bord på fredag, og tok derfor aldri opp saken før de tok helg. Barcelona på sin side hevder at de hadde sendt inn papirene før fristen, og at de derfor trenger en avklaring.

Etter oppstyret kalte TAD sammen til et hastemøte lørdag, men farsen ble bare større: På grunn av at ikke alle medlemmer kunne delta ble det avlyst.

Ifølge Barcelona har domstolen bare opplyst om dette og ikke kommunisert noen klar dom. Det mener katalanerne de har krav på.

Er med til Madrid

Spanske medier hevder at Barcelona vil ta med seg Neymar til Madrid, men det er uvisst om det er som moralsk støtte eller om han faktisk kan komme til å spille kampen - dersom det ikke kommer en avklaring i tide.

Trener Luis Enrique har ikke avskrevet muligheten.

– Klubben har gjort ting riktig og forsvart spillerens interesser. Jeg tenker det er logisk, sa Luis Enrique lørdag.

– Jeg forbereder meg til kampen, med og uten Neymar. Klubben har en rett til å gjøre som de gjør med anken.

Dersom Barcelona skulle finne på å starte kampen med brasilianeren vil de risikere straff, skriver AS.

I en uttalelse fra TAD-formann Enrique Arnaldo er det klart at Neymar er utilgjengelig, og advarte mot at de risikerer sanksjoner dersom de inkluderer Neymar i laget på søndag.

Kampen er viktig for avgjørelsen av La Liga. Barcelona er tre poeng bak Real Madrid før kampen, med en kamp mer spilt.

– For oss er det som en cupfinale, sier Luis Enrique.