Heidi Løke tar lærerjobb for å bli trener

Heidi Løke (34) blir tobarnsmor i juni, men til høsten skal hun gjøre comeback som spiller og bli lærer for å forberede seg til en trenerkarriere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På sensommeren begynner 34-åringen i en liten stilling som lærer på Wang i Tønsberg.

– Jeg gleder meg veldig til å jobbe med de unge på Wang. Det blir en bra kombinasjon med å spille håndball og være tobarnsmor, sier Heidi Løke.

Etter fødselen i midten av juni skal hun trene seg opp til seriestart med sin ny klubb Storhamar.

Tobarnsmoren skal da pendle mellom boligen i Sandefjord og Hamar.

I tillegg drømmer hun om et comeback på landslaget allerede til VM i desember. Og så var det den lille lærerjobben i tillegg.

– Jeg tror at hvis man har lyst til å gjøre noe, og brenner for noe, så får man til det meste, sier Løke.

– Jeg har tenkt å være aktiv i en del år til. Jeg føler jeg fortsatt har mye å gi på banen og har noen gode år igjen da. Så er det spennende å tenke litt fram i tid. Jeg har lyst til å ta en trenerutdannelse etter hvert. Jobben på Wang kan bli en god skole for meg også.

Forbereder seg til trenerkarriere

Og hun lover at elevene skal få kjørt seg – på skolen.

– Jeg har jo ikke vært noen A4-person når det gjelder trening. Jeg har ikke alltid fulgt boka. Ofte er grensene blitt pressa, noen ganger til det ekstreme. Man må tåle å ha det litt vondt. Så elevene skal få kjørt seg, sier hun med et lurt smil.

Geir Erlandsen, som er toppidrettssjef på Wang i Tønsberg, er naturlig nok begeistret for å få en kapasitet som Heidi Løke i trenerteamet på skolen.

– Vi ønsker at hun skal være aktiv så lenge som mulig. Det er viktig at våre lærere og trenere er i miljøet. Så er det viktig for henne å tenke på at spillerkarrieren en dag tar tar slutt, og gjøre det før det er slutt. Vi kan være med å utvikle henne til å bli en trener i framtida.

– Jeg skal gå i lære jeg også. Målet mitt er å bli en god trener en gang i fremtiden, sier Løke.

Men på et litt fleipete spørsmål om det er hun som skal overta etter Thorir Hergeirsson er det ikke mulig å få frem annet enn latter.

Sikter mot VM

Da Heidi Løke ble mor for første gang for snaue ti år siden, hadde hun sin første lille løpeøkt seks dager etter fødselen. Hun regner med å ta seg litt lenger tid nå, men ambisjonene er altså store på flere områder.

– Alt har gått bra med svangerskapet. Jeg har fått trent hver dag og er i god form. Derfor har jeg tro på å rekke seriestart til høsten, sier Løke.

– Og VM i desember?

– Hvis jeg kommer opp på nivået som jeg hadde, så ja. Men det vet jeg ikke nå, men det er drømmen, sier hun

– Men blir det ikke for travelt?

– Det var veldig hektisk i Ungarn også med mange kamper med Györ. Det blir litt annerledes nå. Derfor har jeg muligheten til noe annet ved siden av. Men først og fremst skal jeg være tobarnsmor…