PÅ FLUKT: I denne campinghytta ble Tad Cummins, ungdomskolelærer fra Colorado, pågrepet av politiet fredag. Jenta (15) som rømte med Cummins er ikke fysisk skadd etter å ha vært på rømmen i 39 dager.
PÅ FLUKT: I denne campinghytta ble Tad Cummins, ungdomskolelærer fra Colorado, pågrepet av politiet fredag. Jenta (15) som rømte med Cummins er ikke fysisk skadd etter å ha vært på rømmen i 39 dager. Foto: USA TODAY Network

Lærer på flukt med elev (15) i 39 dager:

Ett tips gjorde at politiet kunne pågripe kidnapperen i denne hytta

Læreren Tad Cummins (50) og hans elev (15) levde i skjul i en campinghytte i California.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 39 dager har politiet i Tennessee jaktet læreren Tad Cummins (50), som har vært på rømmen fra store politistyrker i den amerikanske delstaten.

Cummins var etterlyst for å ha kidnappet en elev (15). De to rømte fra Colorado 13. mars, og politiet valgte etter hvert å etterlyse mannen og 15-åringen over hele landet.

Funnet på hytte

Torsdag ble Cummins og jenta (15) funnet i en campinghytte i Cecilville, California, skriver CNN.

De to tilbrakte trolig minst én natt i hytta, som var en bygning som fortsatt var under oppføring – uten strøm og vann.

Mannen ble pågrepet av politiet og 15-åringen hadde ikke kommet fysisk til skade etter å ha vært på rømmen med Cummins.

Det var trolig tips fra Griffin Barry som førte til pågripelsen.

Barry er oppsynsmann ved den aktuelle campinghytta, og møtte Cummins og 15-åringen da de ankom den lokale bensinstasjonen i forrige uke. Da skal læreren ha forklart at 15-åringen var hans 22 år gamle kone, at de var fra Colorado, og at de hadde mistet alt de eide i en husbrann.

De leide et sted å bo i nærheten, men kom etter kort tid tilbake til Barry. Da forklarte Cummins Barry at de ikke kom overens med de andre. Da tilbød Barry at de to kunne låne den uferdige campinghytta, i bytte mot at Cummins kunne jobbe for Barry.

RØMTE: Tidligere lærer, Tad Cummins, sitter nå varetektsfengslet,
RØMTE: Tidligere lærer, Tad Cummins, sitter nå varetektsfengslet, Foto: Handout

Men onsdag ble Barry mistenksom. Han la merke til at Cummins kjørte bil uten skilter, og at 15-åringen snakket svært lite. Han ble gjort oppmerksom på politiets etterlysning, og ringte til politiet onsdag kveld.

Torsdag gikk politiet til aksjon, og 50-åringen ble pågrepet.

Traume

Nå kan Cummins bli dømt for kidnapping. Han sitter nå varetektsfengslet i Sacramento.

Jenta (15) ble fredag gjenforent med familien sin.

– Hun er en liten jente, på alle mulig måter. Dette er kidnapping av et lite barn, sier familiens advokat Jason Whatley.

Hun blir nå fulgt opp av spesialister.

– Det er ingen tvil om at hun har gått gjennom en traumatisk opplevelse, og hun er så vidt i gang med behandlingen, sier Whatley.

Allerede i februar ble Cummins suspendert fra lærerjobben, etter mistanke om at de to hadde inngått et forhold. En kollega av 50-åringen skal ha sett de to kysse i et klasserom.

Før de to rømte tok Cummins opp et forbrukslån på 40.000 kroner.