GIKK VIDERE TIL NORSKE TALENTER-FINALEN:

Guttedrømmen gikk i oppfyllelse for Lukas (16) og Mathias (13)

NYDALEN (TV 2): Disse to gikk videre fra Norske talenter-semifinalen.

Fredag kveld var det duket for den tredje semifinalen i Norske talenter, og ni nye talenter måtte i ilden for å vise hva de kunne.

Kvelden bydde på både beatbox, dans, vakker sang, sverdsluking, ellevilt trekkspill, popping, sjokkerende magi, visepop og marimba-spill.

Som vanlig er det bare to av talentene som fikk billetter til finalen, og denne gangen ble det trekkspill-talentet Mathias Rudsveen (13) og Lukas

Vanvittig trekkspill

Mathias Rudsveen (13) imponerte både salen og publikum da han sto på scenen og skapte magi med trekkspillet sitt.

Og det er ikke helt uten arbeid Mathias har kommet dit. Han står nemlig opp ti på fire hver morgen for å øve i flere timer før han drar på skolen.

– Dette er en maktdemonstrasjon på et instrument. Det kunne vært 200 år tilbake i tid. Det er et gammelt instrument, det er bare mekanikk, det er luft. Det er du som bestemmer om det skal være sterkt eller svakt, og det er fingre som flyr over et klaviatur, og du har forskjellige rytmiske figurer i den venstrehånda. Jeg spiller trekkspill med høyrehånda, og du spiller med begge. Jeg er kjempedårlig, du er kjempegod, sa Bjarne.

– Jeg tror du har muligheten til å vinne Norske Talenter, sa dommeren Linn Skåber.

Poppet seg til finalen

Lukas sto på scenen med et svært gjennomført dansenummer. Det fikk selv dommer og danser Suleman Malik til å miste munn og mele.

– Du inspirerer meg utrolig mye nå. Du er i ferd med å ta over dette! sa en tydelig beveget og imponert Suleman etter at Lukas sto på scenen.

– Du er sinnsykt dyktig. Hvis noen noen gang skal komme til en finale med popping, så er det deg, sa Bjarne.

To lamslåtte vinnere

Både Mathias og Lukas forteller til TV 2 like etter sending at de aldri hadde trodd de skulle vinne denne kvelden.

– Det var helt rått. Jeg skjønte ikke hva som skjedde. All energien forlot plutselig kroppen min. Nå er jeg helt utslitt, men veldig lykkelig, sier Lukas.

– Det var utrolig moro, sier Mathias.

Men det var umiddelbart én bekymring som slo de to:

– Hvordan skal vi toppe det vi gjorde i dag? Jeg har øvd og øvd og øvd, og aner ikke hva jeg skal gjøre i finalen, sier Lukas.

Fornøyd Bjarne

Bjarne Brøndbo er svært fornøyd like etter sending:

– Jeg tror dette er den beste Norske talenter-sendingen jeg har vært med på. Det var så utrolig mye som var så bra, jeg er helt tappet av alle inntrykkene. Det er nesten som om jeg nettopp har spilt en DDE-konsert, sier han til TV 2.

Også den irske artisten Gavin James (25) var med på sendinga, og han gjorde en gjesteopptreden.

– Talentene her er så flinke. Og det er rått å stå foran det norske publikumet, sier han til TV 2.