John Arne Riise (36) skuffet over NFFs landslagsavskjed: – Jeg fikk ikke én melding

Tidligere landslagsspiller John Arne Riise hevder ingen i Norges Fotballforbund takket ham av personlig da han la opp.

I denne ukens Senkveld med Thomas og Harald er John Arne Riise en av gjestene. Etter at fotballproffen la spillerkarrieren på hylla for godt i mars i år, er ønsket nå å bli trener i Premiere League, eller å en gang få muligheten til trene sitt gamle landslag.

– Drømmen for alle er jo å kunne trene et eget landslag – det må være veldig stort, sier Riise i programmet.

Skuffet

Underveis avslører han at han var skuffet over Norges Fotballforbunds (NFF) avskjed etter at han la opp som landslagsspiller for Norge i 2013.

– Jeg fikk en veldig lei avslutning fra forbundet da jeg la opp og slutta på landslaget. Jeg hørte ikke noe fra noen. Det var litt skuffende, sier Riise.

Den eneste han fikk melding av i etterkant, var Egil Drillo Olsen. Noe han satte utrolig stor pris på.

– For det var ingen som sa noen ting da du slutta? Spør Thomas Numme.

– Nei. Jeg sendte en pressemelding først til forbundet (NFF), hvor jeg annonserte at jeg sluttet. Jeg fikk ikke én melding eller en telefon fra noen, forklarer Riise, og fortsetter:

– Og da satt jeg der med 110 kamper og tenkte «Ja, ja, takk for de 15-20 åra». Men det tror jeg har med at ... Jeg kan vel ikke si at jeg er så veldig «A4».

Riise mener at det norske landslaget hadde hatt godt av å fronte talentene mer.

– I det norske landslagsforbundet er de litt for opptatt av at alle skal være like. A4. Du ser landslaget nå, det er ingen profiler som står frem og er litt annerledes, mens da jeg spilte så var det jo meg selv, Carew og «Gamsten» som turte å si litt andre ting enn det alle ville høre», forteller Riise.

Avviser

Når TV 2 kontakter NFF, blir medieansvarlig Svein Graff overrasket over Riises kritikk av avskjeden.

– John Arne har en av de mest markante karrierene i norsk fotball noensinne, og derfor takket NFF med rette han for en strålende landslagsinnsats i form av egen pressemelding, videohøydepunkter fra karrieren og markering på Ullevaal, sier Graff.

Han understreker også at landslaget ønsker å jobbe frem talenter.

– Vi ønsker oss alltid profiler, og det er selvsagt ikke noe mål at alle skal fremstå like. Men John Arne var en gedigen profil, og han er det ikke lett å erstatte. Det er kjempebra at John Arne har trenerambisjoner, fordi han har en unik erfaring etter å spilt med noen av verdens beste spillere og jobbet med suksessrike trenere, avslutter Graff.

Svein Graff
Svein Graff Foto: Braastad, Audun

Ikke vondt blod

Riise gjør det klart at det ikke er noe vondt blod mellom ham og NFF, men at han gjerne skulle sett at de i større grad ga noe tilbake til ham for innsatsen han har lagt i for dem.

– Det viktigste for alle parter er norsk fotballs fremtid. NFF og jeg har hatt våre uenigheter de siste årene, men jeg har lært mye av NFF på flere områder som er til det beste for fotballen, sier han.

– Jeg ser frem til å jobbe tettere med NFF både når det gjelder min trenerutdannelse, men også på andre områder etter mange år i utlandet. Jeg tror det er viktig å ta vare på profiler som både kommer inn og går ut av selve fotballbanen.

Se Senkveld fredager klokka 22.15 på TV 2, eller på TV 2 Sumo.