Hevder Zlatan må opereres og er ute til 2018

Zlatan Ibrahimovic har fått avrevet både fremre og bakre korsbånd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Zlatans stygge skadesmell i Sportsnyhetene øverst.

Det er klart at Zlatan Ibrahimovic trolig mister resten av sesongen etter dagens undersøkelser hevder kilder til britiske Sky, som imidlertid ikke skriver noe mer om alvorlighetsgrad av skaden.

Ifølge flere engelske medier senere fredag kveld er imidlertid korsbåndet avrevet, uten at det er kommet noen offisiell bekreftelse.

Expressen har kilder på at både det fremre og det bakre korsbåndet er avrevet. Det er i tilfelle svært alvorlig.

Ifølge den italienske journalisten Gianluca DiMarzio skal Ibrahimovic opereres i Pittsburgh i løpet av de kommende dagene. Spissen er ifølge ham ute i åtte måneder, og dermed ikke tilbake før 2018.

DiMarzio er kjent for sine gode kontakter, særlig opp mot Mino Raiola.

Ibrahimovic ble skadet etter å ha landet forkjært på overtid av ordinær tid i Uniteds Europaliga-kvartfinale mot Anderlecht torsdag.

Tror han kan komme tilbake

Man så umiddelbart at her var det en potensiell langvarig skade for den svenske superspissen.

– Er det korsbåndet blir det et skadeavbrekk på mellom åtte og 12 måneder som venter. Da virker det tvilsomt at han skal komme seg tilbake på banen igjen, sa Kanal 9s ekspert Hasse Backe etter å ha sett skaden.

Fysioterapeut i den svenske klubben Halmstad, Simon Bakkioui, tror Zlatan kan komme tilbake, selv om det skulle være så alvorlig.

– Ja. 100 prosent. Rent fysiologisk finnes det ingen tvil, sa Bakkioui til Expressen tidligere fredag.

Etter at nyheten kom om at det var både det fremre og det bakre korsbåndet som hadde røket modererte han seg noe.

– Om det er slik, så har resten av kneet også gått i stykker. Da har man formodentlig en bruskskade, en kapselskade, en meniskskade... Knekapselen går også i stykker i de hendelsene. Det er tøft og trist.

Ifølge Olympiatoppens Håvard Moksnes kommer 90 prosent av mannlige fotballspillere tilbake etter en korsbåndsskade, skriver VG.

De røde djevlene vant til slutt etter Marcus Rashfords scoring i andre ekstraomgang.

Slaktet

Zlatan fikk imidlertid ingen sympati i lokalavisen etter kampen, bare slakt.

– Du fant mer bevegelse hos Zlatan-statuen i Stockholm enn hos Manchester United-spissen i går kveld, skriver Manchester Evening News.

Noen tror til og med at Zlatan-skaden er en velsignelse i forkledning for United i den hektiske sesonginnspurten.

– Zlatans uhyggelige skade kan være en velsignelse for United. Sannheten er at da Zlatan måtte gå av banen, så hevde United seg. Om han mister resten av sesongen behøver det ikke være det største tapet, skriver The Guardians Jamie Jackson.

35-åringens klubbfremtid er heller ikke avgjort. Han har blitt ryktet til Major League Soccer – særlig LA. Samtidig har han en mulighet til å forlenge med Manchester United, etter å ha spilt nok kamper til å utløse klausulen, i tillegg til å ha scoret flust av mål.