Selvsikker Hazard klar for ny kamp: – Vi har ingen tapere i laget

Chelseas stjernespiller vil vinne resten av kampene denne sesongen, og avslører også at selvtilliten er tilbake etter helgens seier mot rivalene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervju med Eden Hazard i videovinduet øverst!

Chelsea kom tilbake på vinnersporet da Tottenham ble overvunnet i FA-cupsemifinalen lørdag.

Tirsdag kveld er de blå tilbake i aksjon også i ligaen, der de har tapt to av de siste fire og invitert nettopp London-rival Tottenham inn igjen i tittelkampen i Premier League.

Men forut for hjemmekampen mot Southampton bedyrer klubbens kanskje største stjerne at laget nå har gjenvunnet selvtilliten og er klare for å gjøre jobben de siste seks kampene.

– Det er alltid godt å slå umiddelbart tilbake når man taper en kamp. Vi har kvalitet i laget, vi er profesjonelle, vi har ingen tapere i laget. Alle vet hva vi skal gjøre. Vi tapte mot Manchester United, men uken etter vant vi mot Tottenham. Nå er vi klare for å vinne hver eneste kamp frem til sesongslutt, og vinne to troféer, sier Eden Hazard til Premier Leagues egen TV-kanal.

Se Chelsea-Southampton 20.45 (sendestart 20.15) på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

– Før semifinalen hadde vi litt lav selvtillit, men nå er det fullstendig annerledes
Chelsea-profilen er fullstendig klar over hva som skal til, for når seks kamper gjenstår skiller kun fire poeng til toer Tottenham på tabellen. Det skyldes blant annet tap mot Crystal Palace og Manchester United i to av klubbens fire siste kamper. Samtidig har Tottenham vunnet sju strake i ligaen, men cuptriumfen har hevet hodene til Stamford Bridge-gjengen på ny.

– Før kampen hadde vi litt lav selvtillit fordi vi hadde tapt mot Manchester United, men nå er det fullstendig annerledes. Vi har seks kamper igjen å spille i ligaen, og selvtilliten er høy. Det er kanskje slik for dem også, ikke så mye som hos oss, men de har gode spillere de også. De kan takle det, så det vil bli en god duell til sesongslutt. Vi får se, sier Hazard.

– Alltid godt å score mot Tottenham
Belgieren smiler bredt når han nevner seieren mot Tottenham, London-rivalen som han også stoppet titteldrømmen til forrige sesong ved å score 2-2-målet på Stamford Bridge som sikret Leicester ligatittelen. Men Hazard hevder at det ikke nødvendigvis føles bedre å score mot nettopp de liljehvite.

– Nei. Det er alltid godt å score mot dem, men jeg liker å score mot alle lag. Jeg har scoret et par mål mot dem, og det føltes godt i en semifinale på Wembley. Jeg er stolt over å spille på Wembley, og dette var mitt første mål der. Det var stort. Det er et enormt stadion og fansen var lykkelige. Det var en god følelse, sier den belgiske magikeren.

– Vi vil avgjøre før sesongslutt, men alle kamper er vanskelige
Dersom Chelsea gjør jobben selv, vil Hazard og lagkameratene sikre sin andre ligatittel på tre sesonger. Tottenham har i tillegg til de fire poengne de skal ta igjen også et tøft program igjen. Premier League-toeren spiller onsdag borte mot Crystal Palace, før de deretter har derbyet mot Arsenal søndag ettermiddag. Mauricio Pochettinos menn skal også møte West Ham (borte), Manchester United (hjemme), Leicester (borte) og Hull (borte) før sesongslutt.

– Vi er nære, men det er ikke over ennå. Vi vil avgjøre det før sesongslutt, men vi vet at det er vanskelig. I England er alle kamper vanskelige. De har tøffe kamper og vi har tøffe kamper, så vi får se til slutt, sier Hazard.

I tillegg til tirsdagens kamp mot Southampton skal Hazard og lagkameratene også møte både Middlesbrough, Watford og Sunderland hjemme, samt Everton og WBA på bortebane. Det nærmer seg med stor sannsynlighet altså ny mulighet for titteljubel i Vest-London.

Les også: – Det kan godt hende Chelsea må ta 15 av 18 poeng

Tettere mellom kampene: – Når du ikke spiller i uken, trener du mer
En utfordring kan dog være at det i denne fasen av sesongen er tettere mellom kampene enn det det har vært til nå denne sesongen for et Chelsea-lag som for en sjelden gangs skyld har befunnet seg utenfor europeiske cuper. De kommende ukene skal de nemlig igjen spille tirsdag-søndag-mandag-fredag-mandag-søndag, altså seks kamper i løpet av 27 dager. Hazard gleder seg, og hevder det ikke nødvendigvis er tøffere med kamper i midtukene.

– Vi vil spille. Det har vært en lang sesong, for når du spiller onsdager i Mesterligaen så skal du bare å hvile etterpå. Når du ikke spiller i uken, så trener du mer. Vi vil bare vinne. Vi vil vinne hver dag. Vi vil spille hver dag, sier han.

Se intervjuet med Hazard i videovinduet øverst!