Tidligere Premier League-spiller Ugo Ehiogu (44) døde brått

Den tidligere stopperkjempen var del av Tottenhams trenerstab og falt om på treningsfeltet torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Ehiogu i aksjon i Premier League i vinduet øverst.

Den tidligere Premier League-spilleren Ugo Ehiogu (44) er død.

Det bekrefter Tottenham på sin Twitter-konto fredag.

Den tidligere stopperkjempen har de siste årene jobbet som U23-trener for Premier League-laget, og falt om på treningsfeltet etter en hjertestans torsdag.

Han fikk behandling på stedet, og ble sendt til sykehus med ambulanse. Fredag morgen kom nyheten om at han er død.

– Det er med stor sorg vi kan meddele at vår U-23 trener, Ugo Ehiogu, har gått bort. Ugo mottak umiddelbar assistanse etter å ha kollapset som følge av en hjertestans på Training Centre i går. Han ble overført til sykehuset hvor han døde i dag morges, skriver Tottenham.

Klubben sender sine dypeste kondolanser til Ehiogus familie, hvor hans kone Gemma har bedt om at familiens privatliv blir respektert i denne vanskelige stunden.

– Ord kan ikke beskrive sjokket og den sorgen alle i klubben føler. Ugos enorme tilstedeværelse vil være uerstattelig. Vår dypeste medfølelse går ut til hans kone Gemma og hans familie, sier sjef for trener- og spillerutvikling John McDermott.

Klubben takker også alle ved North Middlesex University Hospital, Royal Brompton Hospital og Harefield Hospital for deres omsorg og støtte.

Spilte 355 Premier League-kamper
Ehiogu spilte Premier League-fotball fra starten i 1992 og frem til 2007 og fikk totalt 355 kamper i ligaen for klubbene Aston Villa og Middlesbrough. Der dannet han blant annet midtstopperpar med dagens engelske landslagssjef Gareth Southgate begge steder.

Ehiogu var del av Villa-lagene som vant ligacupen i både 1993/94 og 1995/96 og vant samme turnering med Middlesbrough i 2003/04-sesongen.

Etter karrieren i England, som også inneholdt et utlån til Leeds, spilte han en sesong for Rangers i Skottland. Der scoret han blant annet på et nydelig brassespark mot Celtic. Ett år i Skottland ble etterfulgt av en sesong i Sheffield United, før han la opp i 2009.

Den tidligere forsvarsspilleren fikk også fire landskamper og scoret ett mål for England. Etter at han la fotballskoene på hyllen i 2009 har han fortsatt fotballivet innen trenergjerningen, og ble ansatt ved Tottenhams akademi i juli 2014.

– Mye mer enn en trener. En farsfigur
Ehiogu var kjent som en mann med godt humør og en enorm tilstedeværelse, og hans siste tweet noensinne, fra 29. mars, oppsummerer kanskje hans væremåte.

– Ga 10 pund til en hjemløs jente i Dalston i går kveld. Hun verken spurte eller ba. En random impulsiv handling fra meg. Vil ikke lyve. Føltes godt, skrev han.

Dødsfallet kommer dagen før en av Tottenhams største enkeltkamper de siste årene, FA-cupsemifinalen mot byrival Chelsea på Wembley. Klubben har avlyst alle sine akademikamper denne helgen, inkludert kommende mandags kamp i reservelagsserien mot Manchester United.

– Mye mer enn en trener. En farsfigur i tillegg. Du har gjort så mye for alle oss gutta. Hvil i fred, Ugo. Sees snart, skriver Tottenham-spiller Josh Onomah, som har spilt tolv kamper for førstelaget denne sesongen, på sin Twitter-side.