REAL MADRID-JUBEL: Real Madrid spillerne jubler etter 4-2-målet hjemme mot Bayern München. Foto:  / AFP PHOTO / GERARD JULIEN
REAL MADRID-JUBEL: Real Madrid spillerne jubler etter 4-2-målet hjemme mot Bayern München. Foto:  / AFP PHOTO / GERARD JULIEN Foto: Gerard Julien

Slik spilles Mesterligaens semifinaler

Nå gjenstår kun ett hinder før finalen på Millennium Stadium i Wales 3. juni.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Real Madrid - Atlético Madrid

Monaco - Juventus

Semifinalene spilles tirsdag 2. og onsdag 3. mai. Returoppgjørene vil bli spilt uken etter. Lagene som står først begynner med hjemmekamp.

Madrid-derby for fjerde år på rad i Mesterligaen
Atlético Madrid vant 2-1 sammenlagt mot Leicester i sin kvartfinaleduell. Nå venter en reprise av fjorårets finale, der Real Madrid vant etter straffekonk. Dette blir også fjerde året på rad med et Madrid-derby i Mesterligaen.

Real Madrid slo Bayern München 6-3 sammenlagt etter en svært innholdsrik kamp på Santiago Bernabeu. Totalt har Real Madrid vunnet Europas gjeveste klubbturering elleve ganger. Det er det ingen andre som kan matche. AC Milan er nærmest med sine syv titler.

Nest beste angrep mot nest beste forsvar
Monaco imponerte i kvartfinalen der de slo Borussia Dortmund 6-3 sammenlagt. Anført av Kylian Mbappé og Radamel Falcao vil Monaco prøve å gjenskape bragden fra 2003/04, da klubben kom seg helt til finalen, etter å ha slått Chelsea i semifinalen. I finalen mot Porto ble det riktignok et 0-3-tap. Norske Hassan El Fakiri var for øvrig ubenyttet reserve for Monaco i finalen.

Juventus tok en knallsterk 3-0-seier sammenlagt mot Barcelona. Forrige gang italienerne var i finalen var for to sesonger siden. Da ble det tap 1-3 mot Barcelona.

I semifinaleoppgjøret møtes Europas nest beste angrep (Monaco) mot Europas nest beste forsvar (Juventus). Monaco har scoret 2.81 mål i snitt, mens Juventus kun har sluppet inn 0.62 mål i snitt. De tallene er basert på denne sesongens ligakamper.

– Artig trekning
TV 2s fotballekspert Simen Stamsø Møller mener det er en nærmest ideell trekning, og uttrykker lettelse over at det dermed ikke kan bli Real Madrid-Atlético Madrid i finalen enda en gang.

– Det var bra at de møtes allerede nå. Samtidig blir det uhyre spennende å se om Atlético endelig klarer å slå Real Madrid i Champions League. De har vært nære så mange ganger nå, og jeg må innrømme at jeg unner dem en finaleplass.

Selve kampen synes han er nesten umulig å spå.

– Det har vært så ørsmå marginer som har skilt lagene tidligere. Den er helt åpen. Real Madrid har kanskje, spiller for spiller, et bedre lag, men Atléticos store styrke er fellesskapet. De har utrettet mirakler, og bygget på det kollektive fremfor individualister.

Juventus klar favoritt
I det andre semifinaleoppgjøret holder han Juventus som klar favoritt.

– De er så solide. Det er kanskje unødvendig å si det, men de hadde vunnet Premier League for eksempel. De bestod den store Barcelona-testen med glans, og Monacos store hemsko er jo at de lekker så fælt. Hvordan i alle dager skal de klare å demme opp for spillere som Dybala og Higuain?

Han mener at Monaco har imponert med underholdende fotball, men at de hittil i turneringen ikke har blitt stilt på de største prøvene.

– Både Manchester City og Borussia Dortmund var lag som sto godt til dem. De er ikke i nærheten av så godt organiserte som Juventus.

Juventus' Sami Khedira er foreberedt på tøff motstand.

– Det er et sterkt lag med mange talentfulle spillere og en imponerende form denne sesongen. Vi må være forsiktige, men målet vårt er klart, skriver Khedira på sin Twitter-konto.

Drømmefinale
Stamsø Møller lanserer Atlético Madrid-Juventus som en drømmefinale, og poengterer at det slett ikke er urealistisk.

– Begge lag fortjener det. Det er to klubber som er svært godt organsierte, og som har blitt drevet godt over lang tid. Nå er de i den absolutte verdenstoppen, og det er langt ifra umulig at det er disse to lagene som vil møtes i en finale.

Finalen spilles på Millennium Stadium i Cardiff 3. juni.