Mauricio Pochettino med stjernen Dele Alli. Lørdag møter Tottenham Chelsea i FA-cupens semifinale.
Mauricio Pochettino med stjernen Dele Alli. Lørdag møter Tottenham Chelsea i FA-cupens semifinale. Foto: Glyn Kirk

Hangeland: – Derfor slår Tottenham Chelsea

Brede Hangeland tror på Tottenham-seier i FA-cupens semifinale, men Spurs-sjefen holder Chelsea som favoritter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Tottenham-Chelsea på TV 2 Sport Premium lørdag kl. 18.15

– Jeg ser på Tottenham som favoritter i semifinalen lørdag kveld. De er i angrepsposisjon, mens Chelsea har noe å forsvare, sier TV 2s Premier League-ekspert Brede Hangeland.

Tottenham-sjef Mauricio Pochettino ser veldig gledelig på at Tottenham nå har funnet en mye etterlengtet styrke i laget, som gjør at de er meget vanskelige å slå.

– Å slå Tottenham er en stor utfordring for alle. Det er gode nyheter for oss. Det betyr at noe vokser her. Jeg liker den følelsen. For oss er det stort at vi tas med i samme åndedrag som Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool og Arsenal, sa argentineren, som også gleder seg over at spillerne hans Harry Kane, Dele Alli, Danny Rose og Kyle Walker kom med på Den engelske spillerforeningens sesongens lag.

– Har overtaket

Brede Hangeland mener Tottenham har et mentalt overtak før semifinalen.

– De vinner og vinner, mens Chelsea har tapt i det siste. Tottenham har også slått Chelsea tidligere i sesongen. José Mourinho viste at det funker å stresse Chelsea, spille tøft mann mot mann, sier Hangeland.

Mauricio Pochettino hevder han ikke tar hensyn til motstanderen når Tottenham spiller og mener at Chelsea er favoritt.

– De topper Premier League-tabellen. De har erfarne spillere og en erfaren manager, men vi har mer momentum, et sultent lag. Å kunne utfordre slike klubber er viktig for Tottenham. Vi skal spille på vår måte, prøve å vinne og komme til finalen, sa Pochettino på torsdagens pressekonferanse.

Tottenham i knallform

Pochettino og Tottenham burde absolutt ha selvtillit før kampen mot byrival Chelsea. De slo dem overbevisende 2-0 i januar og leverte en solid forestilling da de tapte 1-2 i november.

De har nå sju seiere på rad i Premier League, mens Chelsea kommer fra en nitrist forestilling og tap for Manchester United. Kun fire poeng skiller dem i toppen av ligatabellen. Det kan bli den første ligatittelen siden 1961 og/eller den første FA-cuptriumfen siden 1991 for Tottenham.

Chelsea er derimot ikke like dominerende som tidligere i sesongen. På de fire siste kampene har Antonio Contes menn tapt to, mot Crystal Palace og Manchester United. Diego Costa, som tidligere var målgarantist, har ikke notert seg på scoringslisten siden 2-1-seieren over West Ham. Da må vi tilbake til 6. mars.

– Hva vil en seier i semifinalen bety for serieinnspurten i Premier League?

– Det vil gi Tottenham en kjempeboost å gi Chelsea en på trynet, men Chelsea kan sette skapet på plass med en seier. De har også fordelen av et forsprang på fire poeng og et litt lettere kampprogram, mener Hangeland.