LONDON-RIVALER: Gary Cahill og Dele Alli etter Tottenhams 2-0 seier på White Hart Lane tidligere denne sesongen. På lørdag møtes de igjen.
LONDON-RIVALER: Gary Cahill og Dele Alli etter Tottenhams 2-0 seier på White Hart Lane tidligere denne sesongen. På lørdag møtes de igjen. Foto: Alastair Grant

En kan stå igjen uten trofeer ved sesongslutt: – Chelsea har alt å tape

Vinneren av lørdagens semifinale mellom Chelsea og Tottenham kan ta «The Double», mens taperen kan stå igjen uten noe. Tottenham-fansen mener Chelsea har presset på seg.

Se FA-cupsemifinalen Chelsea-Tottenham lørdag 18.15 på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium 2!

Etter at Chelsea tapte mot Manchester United på søndag, skiller det nå kun fire poeng mellom dem og London-rivalen Tottenham i Premier League.

Lørdag kveld møtes de på Wembley i FA-cupens semifinale. Vinneren har en historisk sjanse til å ta «The Double» for første gang siden nettopp Chelsea gjorde det i 2009/2010-sesongen.

– Chelsea har alt å tape
Lederen i Tottenhams Venner, Vidar Edell, tror Spurs har lært av forrige sesongs kollaps.

– Vi går inn i sesongavslutningen i år vel vitende om at vi spiller den beste fotballen. Vi er bedre enn alle lag vi skal møte, sier han til TV 2.

Likevel mener han at det er Chelsea som er favoritter, og avviser at nok en troféløs sesong vil gjøre Tottenham til et «nesten-lag».

– Tottenham er i en utfordrerposisjon, og det er Chelsea som har presset på seg. De har alt å tape. Det er ingen krise hvis vi ender opp uten trofé i år. Dette er et langtidsprosjekt og vi har fremdeles en veldig ung spillergruppe, sier Edell.

TV 2s egen Premier League-ekspert, Brede Hangeland, er enig med Tottenhams norske supporterleder i at det er Chelsea som har presset på seg.

– Jeg ser på Tottenham som favoritter i semifinalen lørdag kveld. De er i angrepsposisjon, mens Chelsea har noe å forsvare, sa han til TV 2 tidligere denne uken.

– Serien er viktigere
Øystein Vinje, leder i Chelseas norske supporterklubb, håper Antonio Conte sparer enkelte nøkkelspillere til lørdagens semifinale.

– Det er absolutt en drøm å ta «The Double» igjen, men jeg håper at han tar hensyn til småskader. Hvis Courtois sliter med å bli spilleklar, håper jeg at han får hvile med tanke på serieinnspurten. Det samme gjelder Alonso, sier supporterlederen.

Fredag ble det også meldt at også Gary Cahill er usikker før lørdagens oppgjør, etter å ha tilbrakt to dager på sykehus på grunn av en mystisk sykdom. Dermed har Conte fått enda en tøff avgjørelse i fanget før den viktige semifinalen.

Chelsea-fansen er urolige
Vinje medgir at det har sneket seg inn en uro blant fansen etter Chelseas begredelige opptreden borte mot Manchester United sist serierunde. Supporterlederen, som selv skal se kampen fra tribunen lørdag, innrømmer at han er spent.

– Jeg gleder meg ikke noe særlig. Jeg er stygt redd for at det blir en tøff kamp. Jeg var vesentlig roligere før ligacupfinalen mot Tottenham for to år siden, sier han.

Han legger ikke skjul på at han frykter laget fra Nord-London.

– Spurs spiller fantastisk for tiden. De vinner hver kamp med tre-fire mål, mens vi har slitt en del etter nyttår. Samtidig har de et mye tøffere kampprogram enn oss, og jeg tror de skal få slite med å ta oss igjen i ligaen, sier Vinje.

Et hatoppgjør som har eskalert
Fjorårets batalje mellom de to lagene på Stamford Bridge, hvor Chelsea satte en endelig stopper for Tottenhams gulldrømmer den historiske dagen Leicester vant ligatittelen, har også gitt en ekstra dimensjon til lørdagens oppgjør.

– Hatet mellom de to klubbene har eskalert, sier Vinje.

Edell forteller at forholdet mellom de to klubbene ikke ble noe bedre av det som hendte i fjor vår.

– Vi kommer nok aldri til å like hverandre, innrømmer han. – Slik er det bare.

Spurs-trener døde
Fredag kom også nyheten om Tottenhams U-23-trener Ugo Ehiogu (44) tragiske bortgang. Han falt om på treningsfeltet og døde senere på sykehuset av hjertesvikt. Det er ventet at Ehiogu vil bli hedret før kampstart.

Så gjenstår det å se hvordan hans død, kun én dag før sesongens kanskje viktigste kamp, vil påvirke Tottenhams unge spillerstall.