FULL FORVIRRING: Det var denne graven som fikk både politi og lokalbefolkning til å tro at noen hadde blitt drept og gravlagt på kirkegården ved Old Church of St. James. 
FULL FORVIRRING: Det var denne graven som fikk både politi og lokalbefolkning til å tro at noen hadde blitt drept og gravlagt på kirkegården ved Old Church of St. James.  Foto: Politiet

Slo full alarm etter mystisk gravfunn – nå avsløres svaret på gåten

Lokalbefolkningen og politiet fryktet det verste da de oppdaget en «ny» grav uten navn i England. Nå står en mann frem for å fortelle sin hjerteskjærende historie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokalbefolkningen og de ansatte på kirkegården ved Old Church of St. James undret seg over den navnløse graven som ingen besøkte.

I kirkens papirer stod det ingenting om hvem graven, som så ny ut, tilhører.

The Mirror skriver at de ansatte nylig tok kontakt med politiet i Stanstead Abbotts, da de fryktet at et mord var begått i den britiske småbyen.

Et storstilt etterforskning ble satt igang, og det ble slått full alarm da politiet fant levninger av et menneske under gravstøtten.

– Den kan være svært gammel, og den kan være ny – men den er definitivt ikke helt ny. Graven kan være eldgammel, sa politiets sjefsetterforsker Gerry McDonald til lokalavisa Hertfordshire Mercury.

I begynnelsen av april gikk politiet ut med en etterlysning:

«Kirken blir bare benyttet rundt fire ganger i året, men vi vet at folk jevnlig besøker kirkegården. Vi vil appellere til alle som har sett noen besøke den mystiske graven, eller som har informasjon som kan hjelpe oss med å identifisere den, til å ta kontakt,» uttalte etterforsker Anna Borella.

Står frem etter rykteflommen

Nå står Jason Sharp (49) frem i Hertfordshire Mercury og forteller at det er hans datter som ligger i graven – og at graven er 30 år gammel.

I SENGA: Jason har gitt ut dette bildet av lille Charlotte, som viser henne i sengen sin kort tid før hun døde. Foto: Jason Sharp
I SENGA: Jason har gitt ut dette bildet av lille Charlotte, som viser henne i sengen sin kort tid før hun døde. Foto: Jason Sharp

I 1987 mistet han den nyfødte datteren sin, Charlotte, til krybbedød. Hun ble bare fire måneder gammel, og ble gravlagt på lovlig vis på kirkegården.

49-åringen mener at det er kirkens rot som er årsaken til at graven ikke har blitt registrert på ham.

Han skjønner ikke hvordan det er mulig at graven ble «glemt», for så å bli oppdaget på nylig.

Jason håper at han nå kan skape oppmerksomhet rundt krybbedød, og vise hva sorg kan gjøre med mennesker.

– Jeg orket rett og slett ikke å besøke graven. Jeg ville, men jeg klarte det ikke, sier han.

Han sier at han ikke skjønner hvorfor den «mystiske» graven har skapt så mange spekulasjoner og rykter. Nærmest samtlige store medier i Storbritannia har omtalt saken, deriblant BBC News og Daily Mail.

Forlot ektemannen

Han forteller at han møtte jentas mor, som ønsker å være anonym, på en pub da hun var 20 år gammel. Han var singel, men hun var gift.

De to innledet et forhold, og kvinnen bestemte seg for å forlate ektemannen. Like etter ble hun gravid med Charlotte.

Jenta ble født 2. februar 1987, men hun fikk ikke leve lenge. Fire måneder etter at hun ble født, fant Jason jenta livløs og kald i sengen.

Livet stod ikke til å redde. Legene mente at krybbedød var dødsårsaken.

– Det var bare dette bitte lille mennesket i en kiste. Jeg satte meg i bilen etterpå, og jeg husker hvilken sang de spilte på radioen; «Morning Dew» av Jeff Beck. I det øyeblikket virket det så relevant, og det var det. Jeg kjørte hjem, og vi klarte oss, forteller han.

Fant hverandre på Facebook

Like etter dødsfallet gikk han og jentas mor fra hverandre. De mistet all kontakt, og det var ikke før i fjor at de fikk kontakt igjen på Facebook.

Da bestemte de seg for å besøke jentas grav sammen.

Petter Uteligger blir rasende: – Det koker inni meg nå!

– Jeg vet at det høres forferdelig ut, men for meg var det så traumatisk at jeg ikke klarte det. Jeg blir 50 i år, og jeg besøkte ikke graven før i fjor.

Jason sier at han har hatt det svært tøft etter at Charlotte gikk bort.

Han sier at har vært gift og skilt to ganger, og har nå en voksen datter som han ikke har kontakt med mer. Han har vært avhengig av alkohol i 20 år.