Lukakus fantastiske rekke - i dag kan han tangere van Persie-rekord

Toppscoreren har scoret i ni kamper på rad mot lørdagens motstander. Sju av målene har kommet i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se alle Romelu Lukakus mål for Everton mot West Ham øverst!

Romelu Lukakus herjeringer fortsetter, og Everton-stjernen er toppscorer i Premier League med sine 24 ligascoringer denne sesongen.

Belgieren har med det levert sin beste sesong siden overgangen til engelsk fotball i 2011, og i lørdagens tippekamp venter hans favorittmotstander.

West Ham er nemlig en klubb Lukaku virkelig har gjort det til vane å score mot, og i utrolige ni kamper på rad - helt siden overgangen til Everton i 2013 - har nå stjernespissen funnet veien til nettmaskene mot laget fra Øst-London.

Se Premier League igjen i helgen - med tippekampen West Ham-Everton - lørdag fra 15.30 på Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

– Ettersom han har scoret ett hver gang er det selvfølgelig et snev av tilfeldigheter med i bildet, men nesten alle spisser har en favorittmotstander og mange har også baner de får en spesielt god følelse av å spille på. Jeg tenker også at det har å gjøre med motstandernes manglende evne til å stoppe enkelte spillere, i dette tilfellet Lukaku, sier TV 2s Premier League-kommentator- og ekspert Simen Stamsø Møller.

Kan tangere van Persie-rekke - TV 2-ekspert tror det skjer
Sju av scoringene har kommet i seriekamper, så i ren Premier League-sammenheng er Lukakus West Ham-rekke sju mål på sju kamper. Det er det samme antallet Jimmy Floyd Hasselbaink leverte mot samme motstander mellom 1998 og 2002. Da scoret nederlenderen åtte ganger for Leeds og Chelsea, på sju kamper, mot West Ham.

Kun én mann har gjort det bedre i Premier League-historien, nemlig Robin van Persie. I sin tid i Arsenal og Manchester United scoret nederlenderen i hele åtte kamper på rad mot Stoke, noe som er Premier League-rekord mot én og samme motstander.

MARERITTSPILLERNE: Robin van Persie jubler for scoring mot DET MOTSATTE OPPGJØRET: Romelu Lukaku feiret det første målet i kampen da Everton vant 2-0 på Goodison Park i oktober.
MARERITTSPILLERNE: Robin van Persie jubler for scoring mot DET MOTSATTE OPPGJØRET: Romelu Lukaku feiret det første målet i kampen da Everton vant 2-0 på Goodison Park i oktober.

Fra mai 2009 til februar 2014 var han helt ustoppelig mot pottemakerne, og scoret ti ganger på åtte kamper. Nå tror TV 2s ekspert rekorden er klar til å tangeres.

– Tippekampen denne helgen bør bli en målrik affære, og jeg blir veldig overrasket om ikke Lukaku scorer, sier Stamsø Møller.

Selv ikke ligaens toppscorer gjennom tidene, Alan Shearer, som scoret 260 mål i Premier League mellom 1992 og 2006, hadde tilsvarende rekke å vise til. Han scoret i seks på rad mot Manchester City, og må finne seg i fjerdeplassen på denne sterke listen.

Se Premier League på TV 2 Sumo og TV 2 Sport Premium!

Bedre enn Messis beste rekke
Stamsø Møller tror Everton-spissen gleder seg til lørdagens kamp, av flere grunner. Tilsvarende scoringsrekke har nemlig ikke engang en spiller som mange regner som tidenes beste maktet å levere.

– Jeg vet at Lionel Messi scoret i åtte kamper på rad mot Deportivo La Coruna, men ikke i den niende. Det gir naturligvis en ekstra god følelse å både være i den flytsonen Lukaku er i nå og samtidig møte et lag man alltid scorer på. Før lørdag har han garantert ingen nerver, sier Premier League-ekspert Stamsø Møller.

Lukakus navn står nok øverst på blokken hos de fleste av Evertons motstandere når det gjelder hvem det er viktigst å passe opp for, og for lørdagens West Ham-lag blir det inntet unntak. TV 2s ekspert spår potensiell formasjonsendring hos hjemmelaget.

– Lukaku er en spiller det er umulig å gardere seg helt mot, og West Hams forsvar har vært håpløse denne sesongen. For Slaven Bilic bør fokuset ligge på å stoppe Lukaku, og da kan det hende at han går for tre mann bak og/eller at West Ham ligger lavere i banen enn vanlig. Både Everton og Lukaku er bedre når de får rom å angripe i enn når de spiller mot etablert forsvar, sier Møller.

Bilic: – En av de beste spissene i hele Europa
West Ham-manager Slaven Bilic er også full av lovord om Lukaku.

– I mine øyne er han definitivt en av de beste spissene, ikke bare i Premier League, men i hele Europa. Han blir bare bedre og bedre, og det er derfor han blir satt i forbindelse med en overgang til de store klubbene. Det blir en jobb for våre forsvarsspillere, sa han på en pressekonferanse tidligere denne uken.