TV 2 har fått tilgang til overvåkningsvideo:

Slik startet flyplassdramaet med de norske kvinnene

Klipp fra overvåkingskameraer viser opptakten til volden mot tre norske kvinner på flyplassen i Islamabad før de skulle fly hjem til Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i dag kunne TV 2 vise amatøropptak av norske kvinner som blir slått og lugget på flyplassen i Islamabad i Pakistan. Reaksjonene på den fysiske volden har vakt stor oppsikt både i Pakistan og i Norge.

Ifølge de norske ofrene startet det hele med at de ba om dopapir fra en som jobbet i immigrasjonen.

TV 2 har fått tilgang til opptak fra overvåkingskameraer på flyplassen i Islamabad. De viser hva som skjedde like ved passkontrollen i minuttene før de norske kvinnene ble fysisk angrepet av personell fra immigrasjonsmyndighetene.

Se overvåkningsopptakene før voldshendelsen øverst i saken.

De norske borgerne, mor og to døtre, er kledd i grønt i filmen.

Det er ikke lyd på opptaket og det er derfor ikke mulig å høre hva som blir sagt. Ifølge pakistanske FIA, Federal Investigation Agency, er det satt i gang omfattende undersøkelser av saken. I mellomtiden er kvinnen som slo og lugget den norske familien suspendert.

Den norske familien på fire skulle fly hjem til Oslo lørdag 15. april, men de kom seg aldri på flyet. Flere av dem havnet isteden på sykehuset.

– Utenrikstjenesten er kjent med hendelsen på flyplassen i Islamabad der norske borgere er involvert. Norges ambassade i Islamabad er i kontakt med familien og konsulær bistand gis i samsvar med gjeldende rammer. Utenrikstjenesten kan ikke kommentere ytterligere detaljer i en pågående konsulærsak, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD til TV 2.