Stabel på stabel med penger ble funnet i luksusleiligheten i Lagos.
Stabel på stabel med penger ble funnet i luksusleiligheten i Lagos. Foto: EFCC

Nigeria: Fant 366 millioner gjemt i arkivskuffer og klesskap

Nigeriansk politi fikk et anonymt tips – fant enorme mengder kontanter i luksusleilighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

President i Nigeria, Muhammadu Buhari, krever full etterforsking etter at det ble funnet enorme summer kontanter i en leilighet i Lagos tidligere denne måneden.

Pengene var gjemt i arkivskuffer og en garderobe, ifølge enheten som etterforsker økonomisk kriminalitet i Nigeria, EFCC.

Enheten sier pengene trolig stammer fra «ulovlig aktivitet», men ingen har blitt arrestert i saken. Den nigerianske etterretningssjefen ble imidlertid suspendert etter funnet av pengene.

Dommer Muslim Hassan har satt en frist på 5. mai for å rettmessig kreve pengene utlevert, skriver naij.com.

Korrupsjon er utbredt i Nigeria. Etter det ble innført belønning til varslere, har anti-korrupsjonsenheten i landet gjort beslag av kontanter i milliardklassen.

Pengene er beslaglagt og utlevert til staten. FOTO: EFCC
Pengene er beslaglagt og utlevert til staten. FOTO: EFCC

EFCC fant pengene etter å ha fått et tips om mistenkelig oppførsel hos en kvinne. Hun skal ha båret sekker inn og ut av leilighetskomplekset som ligger i en av byens dyreste bydeler.

– Hun så ut som en uteligger med skitne klær, men huden hennes matchet ikke klærne, det ble oppfattet som en forkledning, sier en anonym kilde i EFCC til Sky News.

President Buhari, har siden innsettelsen i 2015 lovet at han skal stanse den omfattende korrupsjonen i landet. Han har suspendert offentlig ansatte på grunn av misbruk av bistandsmidler.

Kontrakter opp mot bistandspenger tiltenkt hungersnøden nordøst i landet skal også etterforskes. skriver Sky News. Her er 4,7 millioner mennesker i nød, og i akutt fare for å sulte. Mange av dem som nå sulter har allerede flyktet fra den islamistiske terrorgruppen Boko Haram.2

FOTO: EFCC
FOTO: EFCC