Knapt flertall tror Støre blir statsminister

Erna Solberg har ikke gitt opp troen på at velgerne kan få tilbake troen på henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mens de siste meningsmålingene har vist relativt klart flertall for regjeringsskifte, er det bare et knapt flertall som tror Jonas Gahr Støre blir statsminister etter valget.

Har tro på seier

Samme dag som Støre åpner Arbeiderpartiets landsmøte i Oslo viser en måling Kantar TNS har laget for TV 2 knapp ledelse til ham over sittende statsminister Erna Solberg i spørsmålet om hvem folk tror blir statsminister etter valget.

– Jeg tenker dette reflekterer meningsmålingene for tiden hvor det er et knapt rødgrønt flertall, sier Solberg.

Statsministeren har ikke mistet troen på gjenvalg, selv om 51,4 prosent av de spurte tror Jonas Gahr Støre vinner, mens 44,1 prosent tror på henne og 4,5 prosent tror en helt annen enn de to blir statsminister.

– Når meningsmålinger i et par måneder har vist et rødgrønt flertall så er det vel slik at mange tror at dette blir valgresultatet, men valgkampen har ikke begynt ennå og vi skal slå fra oss, sier Solberg til TV 2.

Ap i motvind

Selv om Støre er folkets favoritt til å bli statsminister, viste den siste TV 2-gallupen at Arbeiderpartiet falt til under 30 prosent for første gang siden stortingsvalget for snart fire år siden.

Likevel var det rødgrønt flertall på målingen, fordi Senterpartiet har vokst, blant annet på bekostning av Arbeiderpartiet. Ingen andre partier mister flere velgere til Senterpartiet enn nettopp Arbeiderpartiet..

Bakgrunnstallene viste at det er 110.000 tidligere Ap-velgere som nå har rømt fra Jonas Gahr Støre til Trygve Slagsvold Vedum og Sentrepartiet.

Ikke så jevnt for fire år siden

På samme tid før valget for fire år siden viste en tilsvarende måling soleklar ledelse til daværende opposisjonspolitiker Erna Solberg som vant valget.

– Nå er det min jobb å få folk til å stemme på borgerlige partier til valget slik at de begynner å tro på at det kan være meg som er statsminister etter valget og at vi får et flertall på Stortinget som ikke ønsker et regjeringsskifte, sier statsminister Erna Solberg.