Her har verden stått urørt i flere år
Fotograf har tatt bilder i Fukushima fem år etter en av verdens største atomkatastrofer.
Tusenvis av familier måtte rømme i all hast da jordskjelvet med 9 i styrke rammet Japan 11. mars 2011.
Men i kjølvannet av selve skjelvet, var den enda mer ødeleggende kraft på vei. En enorm tsunami bygget seg opp under havets overflate. Bølgene mot Japan ble anslått til en høyde på mellom fire og ti meter.
Atomreaktorer i atomanlegget i Fukushima ble oversvømt og det oppsto en kjernefysisk nedsmelting.
Atomulykken blir vurdert som den nest verste i verdenshistorien, etter Tsjernobyl-ulykken i 1986.

Hele bydeler og landsbyer ble vasket bort av flodbølgen som kom etter det krafitge jordskjelvet. 20.000 mennesker døde, og mange byer i regionen ble forlatt i all hast. Over alt ser vi tegn på hvor fort katastrofen rammet.

I 2016 fikk den britiske fotografen Rebecca Bathory en sjelden tillatelse til å ta seg inn bak de avsperrede områdene i den såkalte «røde sonen». Hun og en tolk fikk lov til å oppholde seg i området i tre timer.
Husdyr ble igjen og sultet i hjel. Middagstallerker står på middagsbordet, biler er forlatt midt i veien. I butikklokaler ligger matvarene der de landet da bygningene ristet.
Bathory var blant annet inne i restauranter, sykehus, frisørsalong og DVD-butikk. Hun ble overveldtet hver gang hun gikk inn i en ny bygning, vel vitende om at den var urørt siden katastrofen. Inne i en bokbutikk fant hun et bilde av de ansatte. De smilte og viste fram bøker. Av en eller annen grunn var strømmen fremdeles på i bygningen. En datamaskin lyste, og de elektroniske dørene virket, selv om edderkoppspinnet ga den en uhyggelig lyd hver gang den gikk opp og igjen, skriver bildebyrået Stella Pictures som har videreformidlet bildene til Bathory.
Utenom den avsperrede røde og oransje sonene, har byene i Japan langt på vei blitt bygget opp igjen. I anledning toårsdagen etter katastrofen gikk flere nyhetsbyråer sammen og publiserte bilder av hvor langt oppryddingen har kommet.