Norske kvinner banket opp etter krangel om dopapir i Pakistan

En mor og hennes to døtre fra Norge ble slått, sparket og lugget på flyplassen i Islamabad etter at de hadde bedt om å få toalettpapir fra en ansatt i immigrasjonsmyndighetene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et amatøropptak av norske kvinner som blir slått og lugget på flyplassen i Islamabad i Pakistan, sprer seg nå på sosiale medier og i utenlandske medier.

Den norske familien på fire skulle fly hjem til Oslo lørdag 15. april, men de kom seg aldri på flyet. Flere av dem havnet isteden på sykehuset.

Passasjer filmet

Krangelen startet på grunn av toalettpapir. Et av ofrene har blitt intervjuet av den pakistanske avisen Express Tribune. Der beskriver den norske kvinnen hendelsesforløpet i detalj. Hun forteller at datteren hennes hadde spurt om toalettpapir fra en av kvinnene som jobbet ved flyplassen og som sto utenfor doen.

Kvinnen skal ha blitt fornærmet av forespørselen, og svart at hun jobbet i immigrasjonen og ikke med å skaffe toalettpapir. Etter litt munnhuggeri utviklet det hele seg til en fysisk krangel.

– Da vi sto i kø, kom kvinnen og tok pass og boardingkort fra oss. Hun rev de i stykker, forteller kvinnen til avisen.

Et amatøropptak viser hvordan de norske borgerne skriker mens de blir slått og lugget på flyplassen. Ingen av de som ser på griper inn, men en passasjer filmer det hele med sin mobil. I opptaket hører man hvordan de norske kvinnene bønnfaller om hjelp .

SUSPENDERT: Kvinnen som er ansatt ved flyplassen er nå suspendert.
SUSPENDERT: Kvinnen som er ansatt ved flyplassen er nå suspendert.

Utenriksdepartementet er koblet inn

Hendelsen har vakt store reaksjoner i Pakistan og i dag ble den ansatte ved flyplassen suspendert av Federal Investigative Agency (FIA). Etter det TV 2 får opplyst fikk flere av ofrene behandling på sykehus i byen Rawalpindi. Familien skal nå være på vei tilbake til Norge.

– Utenrikstjenesten er kjent med hendelsen på flyplassen i Islamabad der norske borgere er involvert. Norges ambassade i Islamabad er i kontakt med familien og konsulær bistand gis i samsvar med gjeldende rammer. Utenrikstjenesten kan ikke kommentere ytterligere detaljer i en pågående konsulærsak, sier kommunikasjonsrådgiver Astrid Sehl i UD til TV2.