MISTET LAPPEN: Magnhild Vik vant både hytte og bil da hun gikk til topps og ble Farmen-vinner, høsten 2014. 
MISTET LAPPEN: Magnhild Vik vant både hytte og bil da hun gikk til topps og ble Farmen-vinner, høsten 2014.  Foto: TV 2

Farmen-Magnhild mistet førerkortet

– Jeg er fotgjenger nå, men fordelen er jo at man blir i bedre form.

Magnhild Vik (44), som vant Farmen på TV 2 høsten 2014, fikk prikk nummer ni, og fikk dermed førerkortet inndratt i påsken, skriver Åndalsnes Avis.

103 km/t i 80-sone førte til at hun mistet førerkortet for seks måneder. Hendelsen skjedde i Søvika i Innfjorden i Møre og Romsdal.

– Selvfølgelig bittert å miste lappen, men det er jo min egen feil. Jeg visste heller ikke at jeg hadde så mange prikker fra før, sier Magnhild til TV 2.

Yrkessjåfør

Magnhild Vik ville først ikke samtykke til førerkortbeslaget fordi hun er bonde og avhengig av sertifikatet for å kjøre traktor under våronna. Det får store følger for henne å miste lappen nå på denne tiden av året.

– Jeg får ikke forberedt fordyrkinga, og kanskje heller ikke høstet inn førsteslått - avhengig av hvor lenge jeg mister sertifikatet. Dette fører jo til at jeg ikke har mat til dyra til vinteren, og da sier det seg jo selv at jeg ikke kan ha dyr, i ytterste konsekvens. Er det meningen at å kjøre for fort skal ha så store konsekvenser for noen? Det samme gjelder jo yrkessjåfører av mange slag: Taxisjåfører, lastebilsjåfører, anleggsmaskinførere. Alle som kjører for fort mister sertifikatet, men ikke alle mister jobben sin, eller næringsgrunnlaget sitt, sier en fortvilet Magnhild Vik til TV 2.

Politiet må fremme saken for tingretten innen tre uker.

Farmen-vinner

Magnhild Vik ble Farmen-vinner høsten 2014 og vant foran Olav Harald Ulstein i finalen.

– Det er helt fantastisk, jeg er i sjokk. Det er så deilig. Jeg tenkte lenge, at dette ikke kom til å gå, for han hadde to poeng mer enn meg veldig lenge. Men så gikk det bra. Jeg er så glad, sa Magnhild til TV 2

44-åringen er en aktiv lokalpolitiker for Senterpartiet, og stilte blant annet som ordførerkandidat i hjemkommunen ved fjorårets kommunevalg.