POSITIVE TALL: Tertnes-kaptein Maren Roll Lied kan glede seg over at klubbens økonomi er bedre enn på lenge. 
POSITIVE TALL: Tertnes-kaptein Maren Roll Lied kan glede seg over at klubbens økonomi er bedre enn på lenge.  Foto: Braastad, Audun

Se her! En norsk håndballklubb med positiv egenkapital

Mens andre norske eliteserielag sliter med røde tall, har Tertnes positiv egenkapital for andre året på rad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har hatt positiv egenkapital de siste to årene. Vi skulle selvsagt hatt enda mer inntekter og spillerom, men vi har holdt oss på den samme nøkterne linjen, sier daglig leder Marit Brox til BT.

For der flere andre eliteserieklubber har gått i minus de siste årene, har bergensklubben klart å ta steget bort i fra de røde tallene. Ifølge BT hadde Tertnes en omsetning på 4,2 millioner i 2016, noe som ga dem et overskudd på snaue 100.000 kroner.

Dermed ligger de fint i rute før regelendringen om positiv egenkapital trer i kraft 31. desember 2018. Da må nemlig alle eliteserielag ha positiv egenkapital for å få lisens. Og det er det langt i fra alle som har i dag.

– Alle har dårlige tall. Det er vanskelig for oss alle sammen. Vi går ikke i minus, men vi lever forsiktig. Vi bruker ikke over evne, og det vet vi at det er mange andre som gjør, sier Brox til BT.

Vaffelrøre til 3000kr
Tidligere denne uken kunne TV 2 fortelle historien om Halden Håndballklubb som gikk konkurs med 2,5 millioner i gjeld. Da hadde klubben tilsynelatende drevet klubben på kreditors regning i flere år, og alt av verdier var borte.

– Det var veldig lite. Noen håndballer, noen kjegler til å drible rundt og en fryser full av vaffelrøre. Det var vel det. Jeg fikk omsatt det for ca. 3000 kroner, sier advokat, og bostyrer, Ole Richard Holm-Olsen til TV 2.

Også Nordstrand gikk konkurs i 2016, og paradoksalt nok var Norges Håndballforbund den største kreditoren til både Nordstrand og Halden.

Skjerpede krav
Etter to konkurser i norske eliteseriehåndball på kort tid, varsler nå generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, skjerpede krav overfor klubbene.

– Ja, helt klart. Jeg tror vi må bli tøffere med våre egne tiltak overfor der vi har utestående penger. At vi må stille større krav til betaling på forfall enn det vi har gjort, er det ingen tvil om at den retningen går vi i nå, basert på de to konkursene vi har vært gjennom, sier Langerud til TV 2.