ENDELIG SERIEMESTERE: Etter 30 år fikk Sport Recife endelig tilkjent serietittelen i 1987. De siste årene har de kjempet mer i bunnen av tabellen. 
ENDELIG SERIEMESTERE: Etter 30 år fikk Sport Recife endelig tilkjent serietittelen i 1987. De siste årene har de kjempet mer i bunnen av tabellen.  Foto: Stringer

Kronet til seriemester etter 30 år

Etter 30 års uenighet avgjorde høyesterett tirsdag hvem som med rette kan kalle seg brasiliansk ligamester i fotball for 1987.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Avgjørelsen falt på Sport Recife, en klubb som oftere har kjempet mot nedrykk enn i toppen av tabellen de senere årene. Klubben, som har tilhold i den nordøstlige delen av Brasil, ble tilkjent ligatittelen på bekostning av Rio de Janeiro-giganten Flamengo.

Avstemningen i den fem medlemmer store komiteen i Høyesterett endte 3-1 i favør Sport Recife. Det femte medlemmet avsto fra å stemme som følge av at sønnen hadde fungert som advokat for Flamengo i saken.

Den 30 år lange striden om seriemesterskapet i 1987 begynte da Flamengo gikk til topps i en liga som ble startet av klubbene som utgjorde den. Samtidig besluttet Brasils fotballforbund å organisere en egen konkurranse, som til slutt ble vunnet av Sport Recife.

Forbundet forsøkte så å overtale Flamengo til å møte Sport Recife i en finale om retten til å kalle seg ligamester, men det tilbudet takket Rio-giganten høflig nei til.

To av høyesterettsdommerne som tok tirsdagens avgjørelse er selv svorne Flamengo-fan. Likevel stemte de mot klubben i sitt hjerte.

– 40 millioner fans kommer til å få sitt hjerte knust av dette. Det inkluderer meg, sa dommer Luis Roberto Barroso etter at avgjørelsen var tatt.

Flamengo er Brasils mest populære fotballklubb og har alltid omtalt seg selv som ligamester i 1987. Lite tyder på at tirsdagens avklaring fra høyesterett vil endre på den retorikken.

(©NTB)