Vardy scoret, men Mesterliga-eventyret tok slutt

Leicester er ute av Mesterligaen. – Nå har vi ugjort arbeid i Premier League, sier Jamie Vardy.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leicester-Atlético Madrid 1-1 (1-2 sammenlagt)

Her er kampreferat minutt for minutt.

Atlético fortsetter sin sterke tradisjon i Mesterligaen og er i semifinalen etter at de klarte uavgjort borte mot Leicester.

Leicester forsvant ut med stil etter at de leverte en solid andreomgang, som akkurat ikke var nok til å gå videre.

– Vi ga alt vi hadde, spesielt i andreomgang. De blokkerte mye på linjen, sa Jamie Vardy til BT Sport etter kampen og la til at de nå kan være stolte av innsatsen i turneringen.

– Nå har vi ugjort arbeid i Premier League, dette var en ny opplevelse for mange på laget, og vi ga alt.

Shakespeare-løft

Leicester har fått et løft etter at Craig Shakespeare tok over manageransvaret etter at gulltrener Claudio Ranieri ble sparket, men alle eventyr har en slutt.

Forrige sesongs sensasjonelle Premier League-mester maktet ikke å ta seg til en like sensasjonell semifinale i mesterligaen.

Det ble riktignok trykk i Leicester-angrepene etter at Vardy utlignet til 1-1 etter at timen var spilt. Etter et lurt innlegg og litt fram og tilbake, kunne Leicesters storscorer trykke inn målet som skapte en viss spenning.

Kontringssterke Atlético hadde imidlertid fått kampen inn i sitt spor da en umarkert Saúl Ñíguez iskaldt headet inn 1-0. En haug av Leicester-spillere glemte å følge med på Saúl, mens keeper Kasper Schmeichel ikke nådde ned i tide for å avverge hodestøtet. Markeringssvikten gjorde at spanjolene kunne spille enda mer kompakt.

Selv Schmeichel ble med opp mot slutten, men Atletico holdt unna og er klar for semifinale.

Atleticos 100. CL-mål

Vertene måtte klare seg uten suspenderte Robert Huth, men kaptein Wes Morgan kom seg gjennom en sen legesjekk og rakk kampen. Morgan har slitt med nerver i klem i ryggen og stått over flere kamper i det siste.

Saúl scoret for øvrig Atleticos 100. mål i Champions League. Juan Esnaider scoret det første mål i en 4-0-seier mot Steaua Bucuresti i 1996. I den kampen scoret også nåværende Atletico-trener Diego Simeone.

Atlético var i finalen i 2014, men tapte da 4-1 for Real Madrid. De møtte Samme lag i finalen i 2016. Da ble det tap etter straffespark.

Leicester vant sine seks første kamper etter at Shakespeare erstattet Ranieri, men har siden tapt tre av fire kamper.

(©NTB/TV 2 Sporten)