MISTET EN VENN OG KOLLEGA: Dansebandet Ole Ivars, her representert ved Bjørn Elvestad (f.v.), Tore Halvorsen, Arild Eng og Ole Ødegård.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
MISTET EN VENN OG KOLLEGA: Dansebandet Ole Ivars, her representert ved Bjørn Elvestad (f.v.), Tore Halvorsen, Arild Eng og Ole Ødegård. Foto: Erlend Aas / Scanpix

Ole Ivars-trommis Arild Engh er død

Trommeslageren fra det folkekjære bandet Ole Ivars gikk bort tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arild Engh døde tirsdag morgen, 70 år gammel.

– Det er selvfølgelig en veldig tung dag for oss, sier Ole Ivars-sjef William Kristoffersen til TV 2.

Engh døde av hjertesvikt i hjembyen sin Gjøvik.

– Han var sammen med familien da han gikk bort og fikk tatt sin avskjed. Han har jo vært alvorlig syk lenge, men det er ikke mulig å forberede seg ordentlig til en dag som denne. Det gjør vondt å ikke skulle treffe ham eller høre stemmen hans igjen, sier Kristoffersen.

Engh etterlater seg tre voksne barn og seks barnebarn.

Mistet aldri humøret

Trommeslageren ble medlem av Ole Ivars siden slutten av 70-tallet. Han hadde sin siste spillejobb med bandet like før jul i 2014.

– Vi har hatt mye kontakt med ham i hele sykdomsperioden og også den siste tiden. Vi har hatt noen fine besøk på sykehjemmet hans, og selv om tilstanden hans ikke har vært så god, så har vi alltid snakket om at han må komme seg og bli med å spille igjen.

Kristoffersen forteller at Engh hadde sitt smittsomme humør på plass til siste slutt.

Syk siden barndommen

Trommeslageren har slitt med helsen i flere år, blant annet med diabetes fra ung alder, to hjerteinfarkt og et generelt svakt hjerte. Engh ble også blind i 2010, men ble operert og fikk synte tilbake, og har vært nær amputasjon av benet.

– Diabetes-sykdommen har fulgt meg nesten hele livet, men det er ikke enkelt å leve normalt når du er musiker og jobber mest på kveld og natt. Samtidig er jeg takknemlig for alle store opplevelser jeg har fått være med på. Jeg er ikke typen som sitter og ser meg tilbake og angrer på noe, sa trommeslageren til Se og Hør i 2015.

I tillegg til sin lage karriere i Ole Ivars, er han kjent som grunnlegger av Torry Enghs Orkester. Engh startet sin lange musikkarriere i 1960 med Østbys sekstett på Kapp.

Avlyser ikke konsert

Ole Ivars-bandet har aldri avlyst en eneste konsert i hele sin karriere. Det er derfor uaktuelt for dem å avlyse sine to neste konserter førstkommende fredag og lørdag.

– Det vil ikke bli så enkelt å gå på scenen og lage liv som vanlig, men det skal vi klare. Det vil jo også kunne bli en fin anledning til å hylle vår dyktige makker, sier Kristoffersen til TV 2.