Har du ikke hentet sommerklærne fra boden, er det kanskje like greit å vente.

– Jeg tror jeg ville drøyd det litt. Det blir minusgrader, mye nordavind og kaldt, sier Storm-meteorolog Lillian Bergheim til TV 2.

For det ligger ikke til rette for verken parkliv eller soling skal vi tro værvarselet for den kommende uken.

Lavtrykk over Russland får skylden

Meteorologene har rett og slett ingenting å glede alle oss som venter på våren med.

– Trenden er stort sett den samme for hele landet. Nord og vestlig vind kommer inn over landet, og det blir kaldt. Det kommer også en god del nedbør både i form av regn og snø helt fra Nordland til Rogaland, sier Bergheim.

Årsaken til det elendige værvarselet meteorologen må dele med det norske folk er lavtrykk som passerer Norge og blir liggende over Russland. Et høytrykk som ligger godt plassert vest for Storbritannia, sørger for mye nordavind som igjen gjør det ufyselig kaldt over hele Norge.

– Men når kommer våren da?

– Den kommer nok, men de neste to ukene ser vi dessverre ingen tegn til noen stabil godværsperiode, sier meteorologen.

Dermed må vi trolig vente til tidligst første uken i mai før det kommer noe som ligner på vårvær. Men så langt frem har ikke meteorologene noen mulighet til å forutsi været.

Sludd i lavlandet

Snøgrensa ligger på Vestlandet på rundt 800 meter over havet. Nord for stadt kan det snø helt ned i 300 til 500 meters høyde. På Vestlandet blir helgen om mulig verre enn ukedagene.

– Temperaturen synker fredag og lørdag, og da kan vi få snø og sludd helt ned i lavlandet på Vestlandet, sier Bergheim.

– Hva med Østlandet da, her bruker vi jo å få fint vær på denne tiden?

– Østlandet går litt mer klar nedbørsmessig, men det blir fort under null grader natt til i morgen. Det blir kanskje litt mildere torsdag og fredag, men fortsatt blir det temperaturer ned mot frysepunktet også i Oslo.

Ifølge StormGeos statistikk var Tafjord det stedet i Norge med høyest temperatur i dag. Der var det beskjedne 10 plussgrader.

– Det er nok litt betegnende for situasjonen vi har og vil ha fremover, medgir meteorologen.

Hvis du orker å lese mer om det håpløse været etter denne nitriste artikkelen, kan du dobbelsjekke værvarselet for ditt område på Storm.no.