Bevæpnet politi på Oslo Lufthavn Gardermoen etter at politiet høynet beredskapsnivået etter terrortrusselen mot Norge juli 2014.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Bevæpnet politi på Oslo Lufthavn Gardermoen etter at politiet høynet beredskapsnivået etter terrortrusselen mot Norge juli 2014. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Midlertidig bevæpning av politiet avsluttes tirsdag

Politiet i de største byene og ved Oslo lufthavn avslutter tirsdag den midlertidige bevæpningen som ble innført etter angrepet i Stockholm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den midlertidige bevæpningen ble innført etter lastebilangrepet i Stockholm og funn av en sprengladning i Oslo palmehelgen. PST endret palmesøndag også trusselvurderingen for et terrorangrep mot Norge fra «mulig» til «sannsynlig».

Bevæpningen ble innført som følge av at situasjonen denne helgen var uavklart og at smitteeffekten er størst den første tiden etter et terrorangrep.

Politiet mener nå at det ikke er grunnlag eller finnes hjemmel for å videreføre bevæpningen.

– Politiet er klare til å ta opp igjen bevæpningen på kort varsel dersom dette skulle bli aktuelt, sier beredskapsdirektør Knut Smedsrud i Politidirektoratet i en pressemelding.

– For politiet er det svært viktig å understreke at vi gjør det vi kan for å beskytte befolkningen og forhindre eventuelle hendelser i Norge, sier Smedsrud.

NTB