NY SINGLE: Fredag slipper ThoseBricks første single etter The Stream-seieren.
NY SINGLE: Fredag slipper ThoseBricks første single etter The Stream-seieren. Foto: TV 2

The Stream-vinneren Synger om angsten i ny låt:

– Å bli fosterbarn reddet livet mitt

ThoseBricks' (28) barndom har i stor grad preget hans voksne liv. Nå forteller han historien gjennom den nye singlen «King of the hill».

På tampen av 2016 fikk Tony Alexander Skjevik (28), bedre kjent under artistnavnet ThoseBricks, oppfylt sitt største julegaveønske. 28-åringen fra Flisa sto igjen som vinneren av musikkonkurransen The Stream på TV 2. Da var han på topp.

– Jeg har fått tilbake selvtilliten som jeg har hatt langt der inne, og som jeg har mistet. Nå er jeg klar til å gi alt jeg har. Jeg skal lage godlåter og få publikum til å juble enda mer! Så jeg håper det blir bra, sa han etter finalens slutt.

Med nervene i høyspenn

I løpet av konkurransen viste Tony en ekstrem utvikling. Fra å kun produsere låter og ha med en vokalist, til å både produsere og synge egne låter samtidig. Talentet hans blåste hele Norge av banen, men selv var han svært usikker på om han skulle tørre å synge selv.

– Jeg ville egentlig bare være produsent – jeg ville sitte i bakgrunnen. Men etter at jeg tok det første steget, så merket jeg at det var litt moro likevel, og kanskje ikke så skummelt som jeg hadde trodd, forteller han TV 2.

Han var nervøs den gang, og forsikrer om at han er det fortsatt.

– Jeg er fortsatt veldig nervøs når jeg står på scenen, jeg er den samme gamle Tony, og tar ting steg for steg.

Kongen på haugen

Fredag 21. april kommer den første singelen etter The Stream. Denne gangen har han valgt å bruke mye av seg selv og sine egne opplevelser i musikken.

– Låten heter «King of the hill», hva handler den egentlig om?

– Jeg har forsøkt å dra en referanse til leken «Kongen på haugen» – at du føler deg som en konge når du står på toppen der. Låta handler om at man har så mange færre bekymringer som barn, kontra det man har som voksen. Den handler om å finne igjen seg selv, være lykkelig og se gleden i de små tingene, forklarer han.

– Har du kjent på disse bekymringene som voksen?

– Ja, det har jeg. Jeg hadde en trøblete barndom. Da jeg var sju år, havnet jeg i fosterhjem fordi det var så mange problemer på hjemmefronten. Akkurat dét, at jeg flyttet, tror jeg reddet livet mitt, sier ThoseBricks.

Han merker imidlertid at opplevelsene fra barndommen påvirker ham veldig i voksen alder.

– Det kommer frem ting som man har fortrengt tidligere, uten at du har noe svar på hvorfor eller hva som er årsaken til det, forteller ThoseBricks.

Angst og depresjoner

Tony har slitt med angst og depresjoner både før og i etterkant av The Stream-sirkuset.

– Man kan kanskje sammenligne det med Boarderline-sykdommen. Jeg har aldri fått påvist at jeg har det, men humøret svinger kraftig fra tid til annen.

Han beskriver to helt forskjellige tilstander som forekommer ofte for hans del.

– Plutselig i fem minutter, kjenner du at du kan klare alt i verden, og du har det bra med deg selv – kan se deg i speilet og føle deg bra, forklarer han og fortsetter:

– I det andre minuttet føler du at du ikke duger til noen ting, at du ikke orker å leve lenger og at alt bare er helt på bånn. Slik har det egentlig vært gjennom hele livet. Frem og tilbake.

Når han har gode dager, sørger han for å bruke mest mulig tid på det han elsker, nemlig musikken.

– Når jeg sitter i studio, så har jeg det helt perfekt, avslutter han.