DREPT: Amílcar Henríquez ble skutt og drept utenfor sitt hjem i Nuevo Colón.  
DREPT: Amílcar Henríquez ble skutt og drept utenfor sitt hjem i Nuevo Colón.   Foto: Arnulfo Franco

Flere pågrepet etter drapet på fotballspiller: – Det var nøye planlagt

Landslagsspiller Amílcar Henríquez ble skutt og drept utenfor sitt hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Amílcar Henríquez (33) ble i helgen skutt og drept i utenfor sitt hjem i Nuevo Colón i Panama. I etterkant av drapet gikk landets president, Juan Carlos Verela, ut med lovnad om at politiet kom til å finne de ansvarlige for drapet på Árabe Unido-spilleren med 75 kamper for Panama.

Nå opplyser det lokale politiet at fire personer i tenårene er pågrepet, mistenkt for å ha tilknytning til drapet, skriver BBC.

Motivet for drapet er fortsatt ikke kjent, men ifølge politiet var det nøye planlagt. Gjerningspersonene skal ha oppholdt seg i et hus over veien for Henríquez' hjem. En 70 år gammel kvinne og hennes tre tenåringsdøtre, som bor i det aktuelle huset, har fått beskjed om ikke å forlate landet mens etterforskningen pågår.

I tillegg til Henríquez, ble også Delano Wilson (36) drept, mens en annen mann ble skadet. Wilson ble først nevnt som venn av fotballspilleren, men han skal ha vært et tilfeldig offer på besøk hos sin bror i nabolaget.

Henríquez har siden i fjor spilt for den panamanske storklubben Árabe Unido siden i fjor. Han var inne i sin tredje periode i klubben, som var den samme klubben han fikk sitt gjennombrudd.

Tidligere i år spilte han kvartfinale mot FC Dallas i den nordamerikanske utgaven av Champions League, og han var med i landslagets VM-kvalifiseringskamp mot USA forrige måned, der han kom inn som innbytter de siste ti minuttene i kampen som endte 1-1.