REttssak i hedmarken tingrett i dag

Mann (20) tilstår flere overgrep mot unge jenter

HAMAR (TV 2): Mannen (20) skal ha lokket unge jenter til å sende seksuelle bilder og videoer av seg selv. Han tilstår flere av forholdene, men ikke de mest alvorlige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet har funnet nesten 26.000 bilder og 1.468 timer med filmer av seksuelle overgrep mot barn på datautstyret til 20-åringen fra Hedmark.

Saken, som starter tirsdag, omfatter hele 39 fornærmede. De fleste av forholdene dreier seg om nettovergrep, men mannen skal ifølge tiltalen ha forgrepet seg fysisk mot ni av jentene.

De fleste forholdene dreier seg om at mannen har lokket unge jenter til å sende seksuelle bilder og videoer av seg selv.

Mannen tilstår omtrent halvparten av de mange overgrepene han er tiltalt for, ifølge forsvareren, advokat Jens-Henrik Lien.

Startet som 16-åring

Den omfattende saken startet på gutterommet når tiltalte var 16 år gammel. Han tok da kontakt med en 11 år gammel jente på sosiale medier og fikk henne til å sende nakenbilder av seg selv. I løpet av de neste årene utviklet dette seg til en svært omfattende overgrepssak.

– Han har hatt seksuell omgang med flere av jentene, og mange av dem er svært unge, sier bistandsadvokaten for flere av ofrene, Inger Johanne Reiestad Hansen.

Hun sier flere av jentene ikke forsto før i etterkant hva de hadde vært med på, og at flere av dem har det vanskelig etter det som har skjedd.

Mannen er også tiltalt for voldtekt mot en 12 år gammel jente, ved at han skal ha truet henne til å utføre seksuelle handlinger mot seg selv. Han skal ha truet med å publisere nakenbilder han allerede hadde av henne dersom hun nektet å gjøre dette.

20-åringen benekter ikke å ha hatt kontakt med jentene i tiltalen, men er uenig med politiet og påtalemyndigheten i hva denne kontakten rent faktisk omfattet.

Den unge mannen nekter straffskyld for de alvorligste forholdene i den 13 sider lange tiltalen – voldtekt og seksuell omgang med barn under 14 år, ifølge Hamar Arbeiderblad.

(TV 2/NTB)