ETTERLYST: Dette er FBIs etterlysning av Steve Stephens (37). Politiet ber om hjelp til å finne ham.
ETTERLYST: Dette er FBIs etterlysning av Steve Stephens (37). Politiet ber om hjelp til å finne ham. Foto: FBI

jages over hele usa etter Facebook-drap:

Politiet har snakket med «Facebook-drapsmannen»

FBI jakter Steve Stephens (37) og totalt er det utlovet 50.000 dollar i dusør for den eller de som har tips som fører til at han blir pågrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Dette er nå en nasjonal jakt etter Steve. Vi skal snu alle steiner» skriver politiet i Cleveland på Twitter mandag kveld.

Mannen de leter etter er 37-åringen som skjøt og drepte 74 år gamle Robert Godwin i Cleveland i Ohio søndag, før han la ut en video av drapet på Facebook.

I en annen video sa Stephens at han hadde drept 13 personer, og «jobbet med nummer 14».

Politiet har foreløpig ikke funnet flere ofre, men betegner Stevens som væpnet og farlig.

FBI gikk mandag ettermiddag ut med en formell etterlysning av 37-åringen, som nå har havnet på det føderale politiets mest etterlyst-liste.

– FBI og politiet i Cleveland ønsker informasjon om hvor Steve W. Stephens er, etterlyst for sin antatte involvering i drapet på en eldre mann i Ohio 16. april 2017, heter det i etterlysningen.

Vet ikke hvor han er

FBI har utlovet en dusør på 30.000 dollar for informasjon som fører til at Stephens. Dette kommer på toppen av dusører på rundt 20.000 dollar utlovet av andre instanser.

– Han kan være mange steder. Han kan være i nærheten, langt borte eller midt i mellom, sier Steve Anthony, spesialagent i FBI ifølge Fox News.

Politiet tror Stephens kan ha forlatt delstaten Ohio, og innbyggere i en rekke stater bes nå om å være ekstra observante og kontakte politiet dersom de ser den drapsmistenkte.

– Slik det er nå, vet vi ikke hvor han er. Det siste kjente stedet han var var på åstedet for drapet, sa politisjef Calvin Williams i Cleveland-politiet.

Oppfordret ham til å melde seg

Williams forteller at politiet har snakket med Stephens på telefon, men siden ikke har hatt kontakt med ham.

– Tidlig i etterforskningen hadde vi kontakt med ham, direkte kontakt mellom ham og våre etterforskere. De forsøkte å overbevise ham om å melde seg, forteller politisjefen til Fox News.

På videoen som Stephens la ut på Facebook vises det at han kjørte bil, stoppet og gikk ut av bilen før han skjøt og drepte 74 år gamle Robert Godwin. Stephens ropte et kvinnenavn som Godwin angivelig ikke så ut til å dra kjensel på.

– Hun er grunnen til det som er i ferd med å skje deg, sa Stephens før han siktet på 74-åringen.