Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søramerikansk fotball er preget av en ny tragedie, etter at en 22 år gammel argentinsk supporter mistet livet mandag.

Under oppgjøret mellom Belgrano og Talleres i Cordoba i Argentina lørdag, havnet Eduardo Balbo i bråk med flere av sine egne medsupportere.

TV-bildene viste at supporterne begynte å slåss innbyrdes, før 22-åringen havnet over rekkverket og falt fem meter ned mot betongen under.

Allerede da var skandalen et faktum, og fikk enorm oppmerksomhet i 22-åringens hjemland Argentina. Mandag ble det bekreftet at legene ikke klarte å redde hans liv, og skandalen er blitt en tragedie.

Den argentinske avisen Olé bruker overskriften «Fotballen døde» om hendelsen der fire personer nå er tatt, inkludert mannen som skal være den skyldige som heter Oscar Gomez.

– Drepte broren for fire år siden
De første spekulasjonene gikk på at Balbo var supporter av motstanderne Talleres, og at dette skal ha skapt bråket, men ifølge blant andre svenske Expressen og spanske Marca skal den avdødes far ha gått ut på nasjonal TV og forklart grunnen til at Balbo konfronterte Gomez. Han hadde nemlig drept hans bror.

– For fire år siden drepte de min sønn. Min andre sønn (nå avdøde Balbo, journ.anm.) var på tribunen traff en av de som drepte ham. Ettersom Oscar Gomez ikke er mye til mann, eller kan forsvare seg selv, så startet han en krangel med sine venner som han hadde der. De angrep min sønn og Gomez skrek til alle sine venner «kast ham ut, han er en Talleres-supporter».

Det argentinske fotballforbundet har lovet å jobbe sammen med politiet for at de skyldige skal stilles til veggs. De risikerer ifølge argentinske medier opp til 34 års fengsel for sine handlinger.